Διεθνή

Τέσσερις νεκροί από εκρήξεις στην Τουρκία

Τέσσερις νεκροί από εκρήξεις στην Τουρκία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, που είχαν τοποθετηθεί στο δρόμο, πυροδοτήθηκαν κατά το πέρασμα ενός οχήματος με χωρικούς που κατευθύνονταν στο δάσος για τη συλλογή ξύλων, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τέσσερις από αυτούς και 13 να τραυματιστούν σοβαρά.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στη νοτιοανατολική Τουρκία στην περιοχή Kulp, σύμφωνα με το κυβερνητικό γραφείο της επαρχίας Ντιγιάρμπακιρ, αναφέρει το anews.com.

Ενώ πιστεύεται ότι τα εκρηκτικά τα τοποθέτησε η οργάνωση «Μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK)» ,που εδρεύει στην Τουρκία και το Ιράκ.

FOUR DEAD, OVER TEN INJURED IN TURKEYS DIYARBAKIR AFTER BLAST

Το PKK, το οποίο διεξάγει τρομοκρατική εκστρατεία εναντίον του τουρκικού κράτους από το 1984, ορίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα και τους δυτικούς συμμάχους, τις ΗΠΑ και της ΕΕ.

Η τρομοκρατική ομάδα του ΡΚΚ είναι υπεύθυνη για τους θανάτους περίπου 40.000 ανθρώπων, σύμφωνα με το anews.com

Σημειώνεται, ότι ο ηγέτης του μεγαλύτερου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, Σεζέ Τέμελι, επέστρεψε χθες από μια επίσκεψη υψηλού επιπέδου στο ιρακινό Κουρδιστάν, την οποία πολλοί Κούρδοι ελπίζουν ότι ήταν μέρος μιας νέας προσπάθειας να αναζωπυρωθούν οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της Τουρκίας και του απαγορευμένου Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).

Ο Ντιγιαρμπακίρ Ιμάμ Τασσίερ, βουλευτής του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (HDP), ο οποίος ήταν μέλος της αντιπροσωπείας του Temelli, δήλωσε: «Η ρητορική του Ερντογάν καθιστά σαφές ότι δεν ενδιαφέρεται για ειρηνευτική διαδικασία. Ακριβώς το αντίθετο.»

Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Ανείπωτη τραγωδία: Σε κατάσταση σοκ η μητέρα -Νεκρό βρέφος από επίθεση Ροτβάιλερ

Αίγιο: Με 100 στη στροφή μπήκε ο 28χρονος που «θέρισε» εγγονάκι και γιαγιά!

Μητσοτάκης: Ενδεχόμενη συνάντηση με Ζάεφ

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X