Θέμα

Αγριο παρασκήνιο στη ΝΔ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αγριο παρασκήνιο στη ΝΔ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρές αντιδράσεις υπάρχουν στην ΝΔ, για τα όσα ακούγονται και λέγονται ότι υποψήφια για το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να είναι η Άννα Διαμαντοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τρία σημαντικά στελέχη της κυβερνητικής παράταξης, o Κώστας Καραμανλής, η  Ντόρα Μπακογιάννη και ο Νικήτας Κακλαμάνης  εξέφρασαν έντονα τις αντιρρήσεις τους για μια τέτοια επιλογή. Μάλιστα τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ του σημερινού προέδρου  Προκόπη Παυλόπουλο,  λέγοντας ότι είναι ο  πλέον κατάλληλος σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει κινδύνους και εξωτερικές απειλές

Φυσικά σε όλη αυτή την διαδικασία σημαντικό ρόλο θα παίξει, το κατά πόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θελήσει να κάνει άνοιγμα προς το ΚΙΝΑΛ, ευελπιστώντας ότι η Φώφη Γεννηματά, θα βρει ένα τρόπο να του το ανταποδώσει στην διαδικασία  αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Αν στο παζλ προσθέσουμε και τους σαμαρικούς (οι ίδιοι υπολογίζουν ότι είναι περί τους 60 βουλευτές), από τους οποίους ορισμένοι με δηλώσεις τους τάχθηκαν ανοιχτά και με σαφήνεια υπέρ του πρώην πρωθυπουργού, γίνεται αντιληπτό ότι το τοπίο στη Νέα Δημοκρατία μυρίζει πολύ έντονα μπαρούτι.

Οπως ήδη σας ενημέρωσε ο eretikos.gr,  Αντώνης Σαμαράς έχει ξεκινήσει υπόγεια αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση που τηρεί στα εθνικά θέματα. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περίπτωση που κριθεί υποχωρητική η στάση του, τότε δεν αποκλείεται ο Αντώνης Σαμαράς να φτάσεις ακόμα και στην ανατροπή του.

Υπενθυμίζεται ότι τα ονόματα που ακούστηκαν για την Προεδρία της Δημοκρατίας είναι της Φώφης Γεννηματά, του Κώστα Σημίτη, του Βαγγέλη Βενιζέλου, της Μαρίας Δαμανάκη, της Μαριέττας Γιαννάκου και εσχάτως του Σταύρου Δήμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν αναφέρουν ότι θα ανακοινώσει τον εκλεκτό του μετά το ταξίδι στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου.

Γιατί ο Σαμαράς απειλεί Μητσοτάκη ακόμα και με ανατροπή

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X