Θέμα

Δημόσιο: Αρχίζουν οι μετακινήσεις υπαλλήλων μέσω της πλατφόρμας

Δημόσιο: Αρχίζουν οι μετακινήσεις υπαλλήλων μέσω της πλατφόρμας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πρεμιέρα θα κάνει την ερχόμενη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου η πλατφόρμα κινητικότητας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης μέσω της οποίας θα γίνονται αποσπάσεις και μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων.

Στην πρώτη φάση θα συμμετάσχουν μόνο οι υπάλληλοι των υπουργείων και στη συνέχεια θα μπουν στην πλατφόρμα και οι εργαζόμενοι στους Δήμους. Η αιτία της καθυστέρησης είναι η ανυπαρξία νέων οργανογραμμάτων στους Δήμους.

Ήδη η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας έχει εγκρίνει πάνω από 1000 αιτήματα δημοσίων φορέων και υπηρεσιών  με τα οποία ζητούν την κάλυψη κενών θέσεων.
Τα αιτήματα θα ήταν περισσότερα αν είχαν όλα τα Υπουργεία ολοκληρώσει τα νέα οργανογράμματα τους.

Και οι ενδιαφερόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι θα επισκέπτονται την πλατφόρμα, θα βλέπουν τις προσφερόμενες θέσεις και όπως επισημαίνει στον eretikos.gr η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη «αν ενδιαφέρονται θα μπορούν να ζητούν να μεταταγούν ή να αποσπαστούν σε μία θέση χωρίς μέσον, ρουσφέτι ή οποιαδήποτε άλλη πλάγια μέθοδο».

Η έγκριση ή μη του αιτήματος μετάταξης ή απόσπασης βρίσκεται στα χέρια της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας. Από τη στιγμή που θα εγκριθεί το σχετικό αίτημα, δηλαδή μετά από περίπου 30 ημέρες, θα μπορεί ο εν λόγω υπάλληλος να μεταταχθεί ή να αποσπασθεί.

Υπενθυμίζεται πως κάθε χρόνο θα “τρέχουν” τρεις κύκλοι κινητικότητας στο Δημόσιο. Δεδομένου ότι ο α΄ κύκλος θα “τρέχει” την περίοδο Οκτωβρίου–Δεκεμβρίου 2017 (ή ενδεχομένως μέχρι τον Ιανουάριο του 2018), ο επόμενος (β΄) κύκλος θα “τρέξει” την περίοδο Φεβρουαρίου /Μαρτίου-Μαίου/Ιουνίου 2018, ενώ ο γ΄ κύκλος της κινητικότητας θα “τρέξει προς το τέλος του καλοκαιριού –τέλος Φθινοπώρου του ίδιου έτους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X