Πολιτική

Όλγα Γεροβασίλη: Τα ευρωψηφοδέλτια της ΝΔ φέρουν την υπογραφή ευθύνης του συγκαλύπτοντος σκάνδαλα και τραγωδίες κ. Μητσοτάκη

Όλγα Γεροβασίλη: Τα ευρωψηφοδέλτια της ΝΔ φέρουν την υπογραφή ευθύνης του συγκαλύπτοντος σκάνδαλα και τραγωδίες κ. Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κληθείσα να σχολιάσει τα λεγόμενα Μητσοτάκη περί ύπαρξης του ονόματός του πίσω από κάθε ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, η Αντιπρόεδρος της ΒτΕ είπε: « Ο κ. Μητσοτάκης έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη και  συγκεντρωτική μορφή εξουσίας την οποία έχουμε δει σε όλες τις εκδοχές τα πέντε αυτά χρόνια. Ο ίδιος εξαιτίας αυτού φέρει την πλήρη ευθύνη για όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Οπότε προφανώς κρίνεται στις εκλογές».

Σχετικά με την τρέχουσα δημοσκοπική εικόνα: «Εμείς διαβάζουμε τις δημοσκοπήσεις και τα ποιοτικά στοιχεία τα οποία είναι συγκλονιστικά το τελευταίο διάστημα αναφορικά με την εκτίμηση του κόσμου απέναντι στην κυβέρνηση. Ξεκινώντας από τα φλέγοντα την οικονομία και την ακρίβεια και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίοι καθημερινά φτάνοντας μέχρι τα θεσμικά ζητήματα που σχετίζονται με σοβαρό πλήγμα στη δημοκρατία και βεβαίως στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Από το σκάνδαλο των υποκλοπών που ξεκίνησε από το 2021, τις γυναικοκτονίες, τα Τέμπη και την προσπάθεια συγκάλυψης, τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων από το ΥΠΕΣ. Πρόκειται για ένα αυταρχικό μοντέλο διοίκησης που κατατείνει εύκολα στο να το ονομάσει κανείς εύκολα καθεστώς λαμβάνοντας υπόψη και τις επικρίσεις και καταγγελίες που έχουν γίνει από τα ευρωπαϊκά όργανα».

 Για την διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών, τα Τέμπη και το σκάνδαλο συγκάλυψης: « έχουμε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή, μαζί με όλο τον προοδευτικό κόσμο της χώρας, ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν θα περάσει έτσι. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να το εγκαταλείψουμε, θα πάει μέχρι τέλους. Ακόμη κι αν αυτό συμβεί μετά την αλλαγή κυβέρνησης στη χώρα. Σε καμία πολιτισμένη χώρα του κόσμου, σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν υπήρχε περίπτωση να παραμείνει στη θέση της κυβέρνηση. Από την πρώτη κιόλας στιγμή. Θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί. Δεν συνέβη αυτό. Ακολούθησαν οι εκλογές, μετά την τραγωδία των Τεμπών,  τις οποίες κέρδισε η κυβέρνηση με υψηλό ποσοστό.  Όμως, όπως βλέπουμε σήμερα όλο αυτό γυρίζει πάνω στη ΝΔ όταν αποκαλύπτεται πλέον, με το χρόνο που χρειάστηκε να αποκαλυφθεί όλο το σκάνδαλο της συγκάλυψης αυτής της μεγάλης τραγωδίας.  Αυτό το εθνικό πένθος το οποίο βίωσε η χώρα και κυρίως η νεολαία τότε παίρνει αυτή τη στιγμή χαρακτηριστικά ενεργής αντίδρασης διότι δεν είναι ανεκτή η συγκάλυψη και η μη δικαίωση των θυμάτων, των συγγενών τους».

Για τη στάση Ανδρουλάκη:  «Αντίπαλός μας είναι η Νέα Δημοκρατία και οι πολιτικές της. Όχι το ΠΑΣΟΚ. Το ότι όμως ο κ. Ανδρουλάκης όμως επέλεξε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση ράπισμα του ΣτΕ για την νυχτερινή διάταξη της ΝΔ, προφανώς δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητο. Προφανώς δεν υιοθετώ ότι ο κ. Ανδρουλάκης «είναι εκβιαζόμενος» όπως η Νέα Δημοκρατία τον κατέδειξε. όμως κρίνω ότι έδρασε με μικροκομματικό κίνητρο. Θυμίζω επίσης, για την ιστορία, ότι το 2021, το ΠΑΣΟΚ –πριν αποκαλυφθεί η παρακολούθηση Ανδρουλάκη- υπερψήφισε την τροπολογία ΝΔ που ήρθε «νύχτα» υπογεγραμμενη από τον κ. Τσιάρα και τον κ. Πικραμμένο και αφαιρούσε το δικαίωμα από τους θιγόμενους πολίτες να ενημερώνονται, αποσκοπώντας τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών.  Πότε; Μόλις ο κ. Κουκάκης ζήτησε από την ΑΔΑΕ να ενημερωθεί εάν έχει παρακολουθηθεί. Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ για αυτή του την επιλογή. Αργότερα, όταν θιγόμενος ήταν ο κ. Ανδρουλάκης το ΠΑΣΟΚ …μετανόησε!  Είναι μία λογική αντιπολίτευσης που ασκεί το ΠΑΣΟΚ την οποία ερμηνεύω πολιτικά  ως εξής: Αναζητά τρόπους να στηρίζει κυβερνητικές επιλογές στην προσπάθειά του να φαίνεται ως «υπεύθυνη» αντιπολίτευση. Με αυτή τη λογική ακριβώς ψήφισαν το 2021 τη συγκεκριμένη τροπολογία».

Για την ανάγκη του κόσμου να βρεθεί διέξοδος από την κυβέρνηση της Δεξιάς:  «Η ελληνική κοινωνία όντως ζητά να «κάνουμε κάτι» γιατί με τον κατακερματισμό του προοδευτικού χώρου δεν βλέπουν διέξοδο από την κυβέρνηση ΝΔ. Είναι γεγονός αυτό. Αυτό που απαντώ είναι ότι οι προσπάθειές μας είναι να αποτελέσουμε τη βάση σύγκλισης του προοδευτικού χώρου και να μεταδώσουμε αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες ότι υπάρχει μία εναλλακτική που μπορεί να απλώσει  στον προοδευτικό κόσμο με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας προς όφελος της κοινωνίας».

Για την δημόσια πρόσκληση Χαρίτση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ: «Τρόποι υπάρχουν για να προχωρήσει και να εμβαθύνει η σύγκλιση περαιτέρω όπως απέδειξε το πρόσφατο γεγονός της από κοινού πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένα κόμμα πολυτασικό και πολυσυλλεκτικό το οποίο από το προηγούμενο συνέδριο ήδη, επί αρχηγίας Α. Τσίπρα έχει λάβει απόφαση να ακολουθήσουμε πολιτικές που απευθύνονται από το δημοκρατικό κέντρο μέχρι την Αριστερά και δεν άλλαξε ποτέ.  Κάποιοι επέλεξαν όμως να μη συμβάλουν μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να βρεθούν εκτός και να απευθύνουν κάλεσμα από εκεί».

Για τις Ευρωεκλογές:  «Στόχος μας για τις ευρωεκλογές είναι να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα μεγαλύτερο από τις τρέχουσες δημοσκοπικές καταγραφές στις οποίες φαίνεται να παγιώνεται ανοδική τάση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει για εμάς το όσο το δυνατό μεγαλύτερο κλείσιμο της ψαλίδας και κυρίως την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην ύπαρξη μίας στιβαρής εναλλακτικής για προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X