Θέμα

Δημοσκόπηση Marc: Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ – Ανοδος ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ

Δημοσκόπηση Marc: Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ – Ανοδος ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Kαι τρίτη δημοσκόπηση, μέσα σε λίγες ώρες, εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί στην τρίτη θέση. Μετά τα γκάλοπ της Opinion Poll για το Action24 και της GPO για τα «Παραπολιτικά» και η έρευνα της Marc για το «Πρώτο Θέμα», αποτυπώνει την πτωτική πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φέρνοντάς το στην τρίτη θέση, πίσω από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc, στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 39%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 14,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13,8%, το ΚΚΕ 9,6%, η Ελληνική Λύση 5,6%, οι Σπαρτιάτες 3,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,3%, το ΜέΡΑ25 3,2% και η Νίκη 2,9%.

Όπως προκύπτει από τη συγκεκριμένη έρευνα, ο ΣΥΡΙΖΑ της εποχής Κασσελάκη συνεχίζει να υποχωρεί δημοσκοπικά, σε βαθμό που να συγκρατεί στις τάξεις του μόλις και μετά βίας έναν από τους δύο ψηφοφόρους που τον ψήφισαν στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση. Η συσπείρωσή του φτάνει στο μάλλον ιστορικά χαμηλό ποσοστό της τάξης του 52,65%, καθώς εμφανίζει σημαντικές διαρροές τόσο προς το ΠΑΣΟΚ (9,1%) και το ΚΚΕ (9,2%), όσο και πολύ περισσότερο, προς τους αναποφάσιστους (14,4%) και την αδιευκρίνιστη ψήφο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει την εμπιστοσύνη μόλις του 6,7% της ελληνικής κοινωνίας και στο σχετικό ερώτημα κατατάσσεται τέταρτος.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, αρνητική και μάλλον αρνητική γνώμη για τον Στ. Κασσελάκη έχει το 70,5% των πολιτών, ενώ θετική το 23,4%.

Αρνητική όμως γνώμη για τον Στ. Κασσελάκη έχει και μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, το 46% απαντά ότι τον βλέπει αρνητικά και μάλλον αρνητικά, ενώ θετική ή μάλλον θετική γνώμη έχει το 43%.

Επίσης, το 66,7% των πολιτών θεωρεί ότι ο Στ. Κασσελάκης τα πηγαίνει χειρότερα απ’ ότι αναμενόταν, ενώ το 16,8% έχει θετική άποψη.

Επίσης, η πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται να αποτιμά αρνητικά και το πρώτο ρήγμα που σημειώθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ με την αποχώρηση της «Ομπρέλας», με το 51,75% των πολιτών αλλά και το 40,8% των ψηφοφόρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντούν ότι η εξέλιξη αυτή θα κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X