Θέμα

Δημοσκόπηση Marc: Πτώση ΠΑΣΟΚ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Marc: Πτώση ΠΑΣΟΚ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέα δημοσκόπηση της  Marc για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος καταγράφει φέρνει στο φως  τη βασική μεταβολή που παρατηρείται στο πολιτικό σκηνικό, όπως αυτό διαρθρώνεται σχεδόν δυόμισι μήνες πριν από τις ευρωεκλογές.

Την είδηση αποτελεί η κάμψη της εκλογικής απήχησης του ΠΑΣΟΚ, το οποίο στην πρόθεση ψήφου απώλεσε σχεδόν τρεις εκατοστιαίες μονάδες (Επισημαίνεται  ότι οι “Δημοκράτες”  του Ανδρέα Λοβέρδου παίρνουν 2,2%) , με αποτέλεσμα να τον προσπεράσει ο ΣΥΡΙΖΑ που με βραχεία κεφαλή επανακτά τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των κομμάτων.

Όσο για την, πάντα πρώτη, Νέα Δημοκρατία, στις προηγούμενες ευρωεκλογές είχε συγκεντρώσει ποσοστό 33,12% και ήταν μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά 9,37%, ενώ στην παρούσα συγκυρία προσεγγίζει δημοσκοπικά το 35% και αποσπά προβάδισμα 21,5 μονάδων.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, την τέταρτη θέση καταλαμβάνει το ΚΚΕ με 9,5% και ακολουθεί με 9% η Ελληνική Λύση, «φλερτάροντας» εκ νέου με διψήφιο ποσοστό.

Ακολουθεί η Πλεύση Ελευθερίας με 3,1% και η Νίκη, στο όριο του 3%.

Κάτω από το όριο επικρατεί… συνωστισμός, καθώς Σπαρτιάτες (2,7%), Νέα Αριστερά (2,7%), ΜέΡΑ25 (2,5%) και οι «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου (2,2%) μάχονται για την εκλογή ευρωβουλευτών.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X