Θέμα

Ευρωεκλογές: Σήμερα η απόφαση του Αρείου Πάγου για τα κόμματα που συμμετέχουν -Τα 46 κόμματα που έχουν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής

Ευρωεκλογές: Σήμερα η απόφαση του Αρείου Πάγου για τα κόμματα που συμμετέχουν -Τα 46 κόμματα που έχουν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ευρωεκλογές: Ποια τα 46 κόμματα που έχουν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στις ευρωεκλογές για τα οποία αποφασίζει σήμερα ο Άρειος Πάγος
Ανακοινώνεται σήμερα Τετάρτη (24/4) από τον Άρειο Πάγο η τελική λίστα, από τα 46 κόμματα που δήλωσαν συμμετοχή για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Μεταξύ άλλων κριτηρίων για τη συμμετοχή των πολιτικών σχημάτων στην εκλογική αναμέτρηση του καλοκαιριού, ως απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πληρωμή του παραβόλου ύψους 20.000 ευρώ, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δεν κατάφεραν όλα τα κόμματα να πληρώσουν.

Το γεγονός αυτό θέτει αυτόματα και χωρίς προσφυγές, εκτός εκλογικής αναμέτρησης τα κόμματα αυτά τα οποία ως επί των πλείστων χαρακτηρίζονται ως μικροί πολιτικοί σχηματισμοί και μονοπρόσωπα.

Ειδικότερα, τα 46 κόμματα που έχουν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τη σειρά κατάθεσης, είναι:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ-Πρόδρομος Εμφιετζόγλου
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ-ΛΑ.Ο.Σ.
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ)
Κίνημα 21
ΚΟΜΜΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Oικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Ομογενειακό Δίκτυο Ελλήνων Ευρώπης (Ο.Δ.Ε.Ε.)
ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΙΚΗ
ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ
ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΤΟΞΟ
ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ
ΚΕΚΑ-ΑΚΚΕΛ ΜΑΖΙ για μια Ελεύθερη Ελλάδα
ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΑ ΑΡΧΗ
ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ – ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Μ-Λ ΚΚΕ)
ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής
ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΜέΡΑ25-ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ενωτική πρωτοβουλία
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ-Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής, Επαναστατικής Κομμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής
Οικολογίας-ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΟΣΜΟΣ
ΚΑΘΑΡΣΗ-Νίκος Αντωνιάδης
Πράσινοι – Οικολογία
Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ
ελλάδα.εμείς
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ-ΚΡΑΜΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΑΚΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΡΔΗΝ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΑΓΙΑΤΗΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Τι θα γίνει με τους Σπαρτιάτες
Ο Άρειος Πάγος αναμένεται σήμερα να δώσει ή όχι «πράσινο φως» για τη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές.

Σημειώνεται ότι το ΠαΣοΚ κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες στις προσεχείς ευρωεκλογές. Σε αυτό μεταξύ άλλων τονίζεται η συμμετοχή του Ηλία Κασιδιάρη στο κόμμα.

«Η πραγματική ηγεσία του κόμματος ασκείται από τον καταδικασθέντα σε ποινή κάθειρξης για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο υπόμνημα του κατατέθηκε.

Σε άλλο σημείο του υπομνήματος επισημαίνεται ότι λόγω της συμμετοχή του Ηλία Κασιδιάρη ο συνδυασμός «δεν πληροί τις προϋποθέσεις κατάρτισης συνδυασμού της παραγράφου 1 του άρθρου 32 π.δ 26/2012».

Την ίδια ώρα, Το «κλειδί» των εξελίξεων για τον κοινοβουλευτικό μέλλον των «Σπαρτιατών» το κρατούν τα μέλη του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου (Εκλογοδικείου), ενώπιον του οποίου συζητήθηκαν οι σχετικές προσφυγές και ήδη μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την έκδοση της απόφασης από την οποία εξαρτάται άμεσα τι μέλλει γενέσθαι με το συγκεκριμένο κόμμα. Από την απόφαση των ανώτατων δικαστών εξαρτάται δηλαδή αν οι «Σπαρτιάτες» στο προσεχές μέλλον θα βρεθούν εκτός Βουλής.

Οπως είναι γνωστό, έχει προηγηθεί η παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την ποινική δίωξη όλων των βουλευτών που εξελέγησαν με το κόμμα αυτό, πλην του προέδρου του Βασίλη Στίγκα για εξαπάτηση εκλογικού σώματος. Με ενδιαφέρον αναμένεται επίσης και η απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου στις 24 Απριλίου για την ανακήρυξη των κομμάτων, καθώς από αυτή θα φανεί αν οι «Σπαρτιάτες» καταφέρουν ή όχι να περάσουν το «ραντάρ» του Ανώτατου Δικαστηρίου για τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X