Θέμα

Φωτιά στην Πεντέλη: Εφιαλτική η νύχτα-Θα φυσούν πολύ ισχυροί άνεμοι (βίντεο)

Φωτιά στην Πεντέλη: Εφιαλτική η νύχτα-Θα φυσούν πολύ ισχυροί άνεμοι (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η φωτιά που μαίνεται στην Πεντέλη και υπάρχουν φόβοι ότι τη νύχτα η κατάσταση θα χειροτερεύσει. Ηδη εκκενώθηκαν το Ντράφι, όπου έχουν καεί σπίτια, η Ανθούσα, το Δασαμάρι και η Διώνη, καθώς και το Αστεροσκοπείο. Επίσης στο νοσοκομείο Παίδων, στο οποίο νοσηλεύονται 36 παιδιά δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση. Οι άνεμοι που πνέουν είναι πάρα πού ισχυροί και αλλάζουν διαρκώς κατεύθυνση κάνοντας δύσκολη την αντιμετώπιση της φωτιάς. Το μέτωπο της φωτιάς λίγο πριν πέσει το σκοτάδι είχε 1,5 χιλιόμετρο μήκος, ενώ υπήρχαν συνεχώς αναζωπυρώσεις.

Το πιο άσχημο είναι πως οι άνεμοι σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μανουσάκη θα είναι πολύ ισχυροί το βράδυ και ως το μεσημέρι της Τετάρτης. Αυτό σημαίνει πως η νύχτα θα είναι εφιαλτική για τους κατοίκους της περιοχής και τους πυροσβέστες.

Η φωτιά στο πέρασμά της αφήνει πίσω της μόνο αποκαΐδια.

Στην περιοχή επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 60 οχήματα, υπάρχουν μηχανήματα των δήμων, καθώς και πολλοί εθελοντές οι οποίοι βοηθούν στο έργο της αντιμετώπισης της φωτιάς. Επίσης, από πολλές περιοχές της Ελλάδας καταφτάνουν πυροσβεστικές δυνάμεις.

Το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται στις 9 το βράδυ στην αρχή του οικισμού Ντράφι και κατευθύνεται προς το κέντρο, που σημαίνει πως ότι πολύ περισσότερα σπίτια κινδυνεύουν να καούν.

Το πολύ δυσάρεστο είναι πως υπάρχουν κάτοικοι οι οποίοι δεν εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και αναλαμβάνει η αστυνομία να τους οδηγήσει εκτός οικισμού.

Η φωτιά στις 9 το βράδυ είχε κατεύθυνση προς Παλλήνη. Νωρίτερα είχε κατευθυνθεί από το Ντράφι προς την Ανθούσα, αλλά άλλαξε κατεύθυνση με αποτέλεσμα προς το παρόν η Ανθούσα να αποφύγει την καταστροφή.

 

Εκκενώθηκε το Παίδων Πεντέλης - Στο «Αγία Σοφία» 36 παιδιά

Φωτιά στην Πεντέλη: Δραματική προειδοποίηση Κολυδά

Φωτιά στην Πεντέλη: Το in στο μέτωπο της πυρκαγιάς [Δείτε εικόνες και βίντεο]

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X