Θέμα

Καιρός: Σιβηρικό ψύχος φέρνει χιόνια στην Αττική – Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Καιρός: Σιβηρικό ψύχος φέρνει χιόνια στην Αττική – Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Χιόνια ακόμη και στην Αττική φέρνει κατά κύματα η κακοκαιρία που έρχεται στη χώρα. Από το πρωί του Σαββάτου μια ψυχρή αέρια μάζα θα φτάσει στα βόρεια και θα κινηθεί προς τα ΝΑ της χώρας. Η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, τα χιόνια και οι θυελλώδεις βοριάδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από την Κυριακή και μετά.

Η πρόγνωση θέλει το πρώτο κύμα κακοκαιρίας να είναι ασθενές την Κυριακή. Το επόμενο έρχεται το απόγευμα της Δευτέρας προς την Τρίτη. Σε κάθε περίπτωση, βάλτε ζεστά ρούχα γιατί από την Κυριακή και μετά αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, χιόνια και θυελλώδεις βοριάδες.

 

Αναλυτικά η πρόγνωση για τον καιρό τις επόμενες ημέρες.

Κολυδάς: Ψυχρή μάζα «αγκαλιάζει» την Ελλάδα

Απότομα αναμένεται να αλλάξει ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και εμφάνιση χιονιού, ενδεχομένως ακόμα και στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Αν και τα δεδομένα φαίνεται να είναι ακόμη αβέβαια, όπως σημειώνει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, το ιδιαίτερο της κακοκαιρίας είναι πως το κύμα του σκληρού χειμώνα δεν έρχεται, όπως συμβαίνει συνήθως από τη Βόρεια Ευρώπη, αλλά από τα βορειοανατολικά της Τουρκίας.

 

Η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, τα χιόνια και οι θυελλώδεις βοριάδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από την Κυριακή και μετά. Ο χιονιάς θα έρθει σε δύο κύματα . Ένα ασθενές κύμα την Κυριακή και το άλλο από Δευτέρα απόγευμα προς την Τρίτη. Η θερμοκρασία την Κυριακή θα πέσει κατά 5 με 6 βαθμούς και συνολικά έως την Τρίτη κατά 10 βαθμούς Κελσίου, όπως σημείωσε.

χιονια, προγνωση καιρου, κολυδασ

«Πολύ μακρινό ταξίδι θα κάνει το ανώτερο χαμηλό στη στάθμη των 500hPa και η ψυχρή μάζα που το συνοδεύει, καθώς από τη Μαύρη Θάλασσα γίνεται οπισθοδρομούν και κινείται από τα ανατολικά προς τα δυτικά , μια κίνηση που δεν είναι τόσο συνηθισμένη , αλλά συμβαίνει, ειδικά όταν έχουμε αυτή τη διάταξη του αντικυκλώνα στα δυτικά», ανέφερε ο κ. Κολυδάς σε ανάρτησή του και προσθέτει:

 

«Η αβεβαιότητα του προσδιορισμού της ακριβούς θέσης του είναι μεγάλη και αυτό σημαίνει πρακτικά ότι και η ένταση του χιονιά για την ερχόμενη Τρίτη δεν έχει πλήρως ξεκαθαρίσει. Το Σάββατο θα έχουμε σαφώς μια καλύτερη εικόνα για την εξέλιξη του καιρού. Στη γενική πρόγνωση δίνουμε μια σαφή εικόνα για την καιρική εξέλιξη. Δείτε την κίνηση του ανώτερου χαμηλού μαζί με την ψυχρή μάζα που το συνοδεύει».

kolydas_e4f96.jpg

Σιβηρικό ψύχος επηρεάζει την Ελλάδα

Σύμφωνα με το Forecast Weather Greece, σε βίντεο αποτυπώνεται πώς το Σιβητικό ψύχος θα επηρεάσει τη χώρα μας:

Καιρός Αρναούτογλου: Πότε πέφτουν χιόνια στην Αττική

Ο χειμώνας είναι εδώ και θα μας το θυμίσει εκ νέου από την Κυριακή και μετά. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ακόμη και μέσα στους ίδιους νομούς αλλού θα έχουμε χιόνια και αλλού βροχές, με τον καιρό να παραμένει άστατος έως και την Τρίτη.

Από το πρωί του Σαββάτου μια ψυχρή αέρια μάζα θα φτάσει στα βόρεια και θα κινηθεί προς τα ΝΑ της χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα δεν θα έχουμε τίποτα το ιδιαίτερο και η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 14 βαθμούς στα κεντρικά, από 7 έως 14 βαθμούς στα βόρεια και στα νότια έως 15 βαθμούς. Στα δυτικά ο υδράργυρος θα φτάσει τους 15 βαθμούς και στα ανατολικά τους 14 με 15.

Στην Αττική, θα έχουμε πρόσκαιρη συννεφιά το Σάββατο χωρίς φαινόμενα. Η θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς.



 

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε συννεφιές και θα διαλυθεί γρήγορα. Η θερμοκρασία από 5 εως 12 βαθμούς, αλλά χρειάζεται προσοχή στον αέρα.



 

Από την Κυριακή πάντως θα έχουμε αλλαγή του καιρού και από το απόγευμα και μετά. Σύννεφα θα κατακλύσουν το Αιγαίο και θα ξεκινήσουν οι πρώτες καταιγίδες από τη Θάσο και νοτιότερα, ενώ σε Εύβοια και Αττική θα ξεκινήσουν οι πρώτες χιονοπτώσεις.

 

 

Τη Δευτέρα, τα χιόνια θα επιμείνουν σε Εύβοια, Μαγνησία, Βοιωτία και Αττική θα έχουμε τοπικά ισχυρές μπόρες χιονιού. Φαινόμενα θα έχουμε και στην αν. Πελοπόννησο, ενώ την Τρίτη οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν από τη Λαμία και νοτιότερα οι οποίες θέλουν προσοχή. Στην

Αττική αναμένονται χιόνια ακόμη και στα 200 μέτρα.

Αναλυτικά ο καιρός από τον Σάκη Αρναούτογλου:

 

 

 

Μαρουσάκης: Φωτοβολίδα ψύχους και χιονιού

Για φωτοβολίδα ψύχους και χιονιού μιλά ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης. Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του:

«Με τον Ιανουάριο να προσπαθεί στο τελείωμά του και παρά τα έντονα σκαμπανεβάσματά του να μας αποδείξει ότι είναι μήνας του χειμώνα, θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες, φέρνοντάς μας για άλλη μια φορά έναν χιονιά εξπρές που τοπικά όμως θα εμφανίζει κι ένταση, κάτι σαν φωτοβολίδα δηλαδή.

Χιονιάς από τη θάλασσα

Κι ενώ κάποιος θα περίμενε τον χιονιά αυτόν να κατεβαίνει από τα βόρεια, στην περίπτωση αυτή θα δούμε τον χιονιά να μας έρχεται από τη θάλασσα και συγκεκριμένα μέσα από το Αιγαίο.

Ναι πολύ σωστά διαβάσατε, μπορεί το κρύο να μας κατεβαίνει από τη βόρεια βορειοανατολική Ευρώπη, αν όμως αυτές οι πολικές αέριες μάζες δεν πάρουν από κάπου υγρασία, τότε θα μείνουν ξηρές προκαλώντας αυτό που λέμε ξερόκρυο.

Το ξερόκρυο λοιπόν θα αφορά τη δυτική και βόρεια χώρα, εκεί όπου η Πίνδος θα λειτουργήσει σαν φράχτης και θα εμποδίσει τις συννεφιές με τα χιόνια να κινηθούν και προς αυτές τις περιοχές.
Ανατολικότερα όμως με την επίδραση και της θάλασσας του Αιγαίου το κρύο θα συνοδεύεται και από χιόνι ή χιονόνερο αναλόγως και το υψόμετρο μιας και ο κρύος αέρας θα εμπλουτίζεται με υδρατμούς δίνοντας αυτα τα υδατώδη κατακρημνίσματα.

Δευτέρα – Τρίτη η κορύφωση του φαινομένου

Η επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την Κυριακή το μεσημέρι – απόγευμα περίπου όπου το όλο φαινόμενο θα φτάσει στη μέγιστη εντασή του το διήμερο Δευτέρα – Τρίτη και από Τετάρτη θα αρχίσουμε να μιλάμε για περιορισμό του φαινομένου και εξασθένιση.

Οι περιοχές με χιόνια και χιονόνερο

Μπορούμε να οριοθετήσουμε δύο περιοχές:

1. Από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά και από το ύψος της Χαλκιδικής και πιο νότια θα συναντάμε δυνατούς βορειοανατολικούς ανέμους κοντά στα 7 με 8 μποφόρ, τσουχτερό κρύο και χιονόνερο ή χιόνι.

2. Από την οροσειρά της Πίνδου και πιο δυτικά αλλά και βορειότερα της Χαλκιδικής αναμένουμε ξερόκρυο με ισχυρό παγετό τη νύχτα και το πρωί αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Κάποιες χιονοπτώσεις ίσως δούμε προς τη Θράκη. Τοπικά δε ίσως παρατηρηθεί και το φαινόμενο του ολικού παγετού και αυτό αφορά κυρίως την βορειοδυτική ηπειρωτική χώρα.

Χιόνια και στην Αττική

Χιόνια θα δούμε και στο νομό Αττικής στη γύρω ορεινή ημιορεινή ζώνη αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα προς τα βόρεια τμήματα με ένα ενδεικτικό υψόμετρο τα 300 – 400 περίπου μέτρα και πάνω για τα βόρεια πάντα τμήματα.

Πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις ίσως παρατηρηθούν γενικότερα στο νομό ιδιαίτερα τις βραδινές και πρωινές ώρες όπου θα γενικεύεται η ψυχρή μεταφορά, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι θα συνοδεύονται και από χιονόστρωση».

Ακολουθούν χάρτες που περιγράφουν το όλο φαινόμενο των χιονοπτώσεων όπου αναφέρονται και τα υψόμετρα χιονόπτωσης σε μέτρα:

Καιρός meteo: Πού πέφτει η θερμοκρασία υπό το μηδέν

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από το Meteo το Σάββατο 27/1 αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές. Τοπικές νεφώσεις κυρίως στη Θράκη όπου θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βορειοδυτικοί άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη. Παγετός και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με λίγες τοπικές νεφώσεις. Περισσότερες θα είναι οι νεφώσεις στη βορειοανατολική χώρα, δίνοντας παροδικές βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, ενώ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 12-13, στην Ήπειρο από 0 έως 14, στη Θεσσαλία από -2 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 14-16, στα Επτάνησα από 5 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 12-13 βαθμούς και στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 7 έως 14-15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, με προοδευτική ενίσχυση στα βόρεια πελάγη στα 6 μποφόρ, ενώ στο Βορειοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Το βράδυ στο βορειοανατολικό Αιγαίο αναμένεται στροφή των ανέμων σε βορειοανατολικούς με εντάσεις 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς.



 

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια και αρκετό κρύο νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερες.



 

Πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ για το Σάββατο 27-01-2024

Σχεδόν αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Θράκη και από το απόγευμα στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Ασθενείς χιονοπτώσεις είναι πιθανό να σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα στα πελάγη τοπικά 7 και στο βορειοδυτικό Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα βόρεια από -03 (μείον 3) έως 12 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -01 (μείον 1) έως 16 και στη νησιωτική χώρα από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ – Καιρός: Στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και πιθανώς στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι και εκ νέου από το βράδυ οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στα ανατολικά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 και από το βράδυ στο Θερμαϊκό έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα σχεδόν αίθριος. Πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα βόρεια ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Ιόνιο τοπικά 6 και από αργά το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το απόγευμα σχεδόν αίθριος με εκ νέου αύξηση των νεφώσεων τη νύχτα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα ανατολικά σε 5 με 7 και το βράδυ στην Εύβοια πιθανώς 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 01 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ – Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, το πρωί τοπικά στα ανατολικά και από το βράδυ στα βόρεια έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ – Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα. Ανεμοι: Στα νότια βόρειοι βόρειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Στα βόρεια μεταβλητοί 4 και από το απόγευμα βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ – Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα και εκ νέου τη νύχτα. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 στα ανατολικά και τις Σποράδες 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ – Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το βράδυ βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι και εκ νέου τη νύχτα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι 6 με 7 και το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Κυριακή 28-01-2024

Στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, της τάξης των 5 – 6 βαθμών Κελσίου, κυρίως στα ανατολικά. Θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από -04 (μείον 4) έως 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -02 (μείον 2) έως 15 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Πρόγνωση για τη Δευτέρα 29-01-2024

Στην ανατολική χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και της Κρήτης και πιθανώς σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά. Θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια από -05 (μείον 5) έως 09 με 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -02 (μείον 2) έως 13 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Πρόγνωση για την Τρίτη 30-01-2024

Στην ανατολική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας, της Κρήτης, στα νησιά του βορείου Αιγαίου και στις Κυκλάδες καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων στα βόρεια από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7, στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια από -06 (μείον 6) έως 09 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -03 (μείον 3) έως 12 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Πρόγνωση για την Τετάρτη 31-01-2024

Στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης και το πρωί στα ορεινά της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από αργά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X