Θέμα

Κακοκαιρία Daniel: Στους δέκα οι νεκροί – Κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους

Κακοκαιρία Daniel: Στους δέκα οι νεκροί – Κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός. Στους 10 οι νεκροί από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Την ίδια ώρα, τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται, στον Βόλο και το Πήλιο, σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Καλά στην υγεία τους βρέθηκαν οι αγνοούμενοι στην Αγία Τριάδα, σημείωσε.

Η εικόνα από τον Πηνειό, που έπληξε κυρίως τις περιοχές Γιάννουλη, Τύρναβος και τον δήμο Λάρισας «μας κρατά σε συνεχή επιφυλακή, χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί ανά πάσα στιγμή τα πλημμυρικά φαινόμενα μπορεί να ενταθούν», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο υπουργός δήλωσε ότι «δεν έγινε καμία παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού» σε οποιοδήποτε φράγμα στην περιοχή, που να προκάλεσε ανακατεύθυνση των υδάτων. «Προσοχή στα fake news, ιδιαίτερα όταν αφορούν ανθρώπινες ζωές», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.

Συνεχίζονται οι διασώσεις στα πλημμυρισμένα χωριά. Πληθαίνουν ωστόσο οι αναφορές για νεκρούς στα χωριά της Καρδίτσας, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων. «Εδώ στο χωριό υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πνιγεί και δεν έχει πάει κανείς να τους βγάλει. Είναι σίγουρο, δεν είναι εικασία, γιατί πέρασαν τα παιδιά με τη βάρκα και είδαν πτώματα στο δρόμο» είπε μιλώντας στο Mega,  Πολύβιος Πολύζος, κάτοικος της Μαραθέας Καρδίτσας.

Είναι πάρα πολλοί νεκροί, κάθε γειτονιά έχει μέσα και δυο και τρεις μέσα στο σπίτι τους. Έχουν πέσει τα σπίτια τους τους έχω πλακώσει» είπε η κ. Βάσω, που έχασε την ηλικιωμένη μητέρα της. «Μας την πνίξανε τη γιαγιά, μας την πνίξανε. Δεν προφτάσαμε να κάνουμε τίποτα, ούτε τα παιδιά μου δεν προλάβαμε να βγάλουμε έξω. Ήρθε τόσο νερό μέσα και ακόμα μέσα είναι η γιαγιά, ούτε την είδαμε, ούτε μπορούμε να πάμε ακόμα μέσα. Επιπλέει μέσα στα νερά, τι να σας πω παραπάνω» ανέφερε με απόγνωση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X