Θέμα

Ο Κ. Μητσοτάκης ψάχνει σωσίβιο στον Γ. Καρατζαφέρη για τους ψηφοφόρους που μετακινούνται πιο δεξιά

Ο Κ. Μητσοτάκης ψάχνει σωσίβιο στον Γ. Καρατζαφέρη για τους ψηφοφόρους που μετακινούνται πιο δεξιά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η οργή των πολιτών εκδηλώνεται σε σημαντικό βαθμό στις εκλογές με αντισυστημική ψήφο. Και οι πολίτες είναι οργισμένοι, όπως είπε και ο δημοσκόπος Δημήτρης Μαύρος κάνοντας ανάλυση για τους αναποφάσιστους, τους οποίους ολο και περισσότερο χάνει η Νέα Δημοκρατία.

Η «οργή» των πολιτών θα κρίνει τις εκλογές – Τα «SOS» που δίνει ο Δημ. Μαύρος

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μαξίμου στις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις έχει διαπιστώσει σημαντικές απώλειες προς τα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Και όσο μεγαλώνει η οργή τόσο διευρύνεται η διαρροή προς τα δεξιά της δεξιάς.

Ο φόβος του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις διευρυνόμενες διαρροές προκάλεσαν την επιστράτευση του Γιώργου Καρατζαφέρη με σκοπό να περιορίσει τις απώλειες προς  άλλα δεξιά κόμματα και πρωτίστως προς την «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου, αλλά και προς την ακροδεξιά. Και είναι αυτός ο φόβος που λειτουργεί ως παράγοντας καθυστέρησης για την προκήρυξη των εκλογών. Ο Κ. Μητσοτάκης είχε αφήσει να εννοηθεί ότι οι εκλογές θα προκηρυχθούν στις 2 ή τις 9 Απριλίου ώστε οι δεύτερες εκλογές, αν χρειαστεί, να διεξαχθούν τον Μάιο. Στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο όμως, δήλωσε στους υπουργούς του ότι έρχονται δύο ακόμη συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, με το δεύτερο τις τελευταίες μέρες του Μαρτίου. Πληροφορίες θέλουν επίσης, τον πρωθυπουργό να ζητά από συγκεκριμένους υπουργούς και συνεργάτες, να συνεχίσουν τη δουλειά τους έως ότου ολοκληρώσουν αυτά που έχουν αναλάβει.
Η διεξαγωγή των εκλογών τον Απρίλιο του 2023, ήταν το αρχικό και μάλλον μοναδικό σχέδιο του πρωθυπουργού. Όμως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ΝΔ χρειάζεται και άλλο χρόνο. Και όπως αναφέρει η Κυριακάτικη Kontra η καθυστέρηση στην προκήρυξη των εκλογών γίνεται γιατί οι ψήφοι που φεύγουν δεξιότερα… από την δεξιά του Μητσοτάκη, είναι περισσότεροι από τις προβλέψεις. Και μάλιστα (δυστυχώς για όλους) και ψήφοι που μένουν εμμονικά προσκολλημένοι στην ακροδεξιά, στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη και σε άλλους μικρότερους σχηματισμούς.
Ετσι είχαμε δύο κινήσεις. Την εμφάνιση του Γ. Καρατζαφέρη και τον νόμο για την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη να κατέβει στις εκλογές.

Δημοσκόπηση MRB: Οι αναποφάσιστοι “ψηφίζουν” ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται και αυτό απέδειξε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, που βγήκε στα κανάλια για να στηρίξει τον… Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον γιό του φίλου του Κωνσταντίνου, χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα τον καλύτερο πρωθυπουργό του αιώνα (δηλαδή μετά το 2000). «Ο Μητσοτάκης ξέφυγε πολύ ψηλά, όχι μόνο εσωτερικά… Πώς του φέρεται ο Μπάιντεν, στην Ευρώπη μού λένε οι άνθρωποί μου εκεί ότι συνωθούνται για μια χειραψία, που σημαίνει ότι έφυγε ψηλά… Εγώ τον θεωρώ τον πιο άρτιο πολιτικό τουλάχιστον του αιώνα που διανύουμε. Του αιώνα αυτού. Δηλαδή Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς, Τσίπρας. Άμα τον δεις, είναι η ισχυρότερη προσωπικότητα», είπε η παλιά καραβάνα Γ. Καρατζαφέρης μιλώντας στις τηλεοράσεις (φαίνεται η παλιά καραβάνα δεν βλέπει τηλεόραση για να διαπιστώσει πόσο μοναχικός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις συνόδους κορυφής).
Στηρίζοντας μάλιστα τους Βορίδη, Πλεύρη και Γεωργιάδη (τους οποίους παλαιότερα επέκρινε), κατηγορώντας όμως τον… Βελόπουλο, σαν… πασοκτζή. Με τον οποίο ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να συνεργαστεί.
Για όσους θυμούνται τα πολιτικά πράγματα των τελευταίων δεκαετιών, δεν τους κάνει εντύπωση η εμφάνιση Καρατζαφέρη. Ήταν άνθρωπος που είχε καλές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και έχει καλές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη.
Αντιθέτως έκανε δικό του κόμμα (το ΛΑΟΣ) όταν έγινε αρχηγός στη ΝΔ ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος και έχασε τις εκλογές του 2000 εξαιτίας της απόσχισης του Καρατζαφέρη από την ΝΔ.
Όπως έγραψε και η Kontranews, η εμφάνιση Καρατζαφέρη δεν είναι περιστασιακή. Δεν αποκλείεται να τον δούμε και σε ψηφοδέλτιο, είτε στο Επικρατείας, είτε στην Θεσσαλονίκη.
Ο Γ. Καρατζαφέρης θα κάνει εμφανίσεις στην Βόρεια Ελλάδα, εκεί όπου τα ποσοστά της «Ελληνικής Λύσης» είναι διψήφια πάνω και από το 12%-13%, δηλαδή στη Δυτική Μακεδονία, όπου η οργή κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεχειλίζει. Σε Κοζάνη, Φλώρινα και Καστοριά οι απώλειες της Ν.Δ. αγγίζουν ακόμα και το 15%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X