Θέμα

Οι αριθμοί για τους θανάτους από κορονοϊό που προκαλούν τρόμο

Οι αριθμοί για τους θανάτους από κορονοϊό που προκαλούν τρόμο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν αριθμοί που αποδεικνύουν την επικινδυνότητα αυτής της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αριθμοί που αποδεικνύουν το πόσο κακό μπορεί να προκαλέσει σε έναν λαό η νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία. Αυτή που τους οδηγεί να αφήνουν το ΕΣΥ εντελώς αθωράκιστο, παρότι πεθαίνουν άνθρωποι εξαιτίας της έλλειψης κλινών ΜΕΘ και προπαντός ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Τα πρώτα αποκαλυπτήρια έκανε η μελέτη του πιο στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Σωτήρη Τσιόδρα, που επισημαίνει ότι πέθαναν άδικα 1.530 άνθρωποι που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν το ΕΣΥ ήταν όπως θα έπρεπε. Κι΄ αυτό μέχρι το Μάιο του 2021.

Την πιο τρομερή αποκάλυψη έκανε ο Παύλος Πολάκης μιλώντας στη Βουλή όταν είπε πως ως το Μάιο το 2021 είναι 6.588 οι  ασθενείς που πέθαναν χωρίς να δεχτούν ιατρική φροντίδα εξαιτίας των τεράστιων αδυναμιών του ΕΣΥ, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το Μαξίμου δεν θέλουν να ενισχύσουν για να μην ενοχλήσουν τις ιδιωτικές κλινικές. Και συνολικά φτάνουν σύμφωνα με τους υπολογισμούς του 12.000.

Διαβάστε την ομιλία του Παύλου Πολάκη στη Βουλή (που δεν ακούσατε στην τηλεόραση και δεν δημοσίευσαν τα πετσοταϊσμένα σάιτ) και θα συγκλονιστείτε με το έγκλημα διαρκείας που συντελείται.

Η μελέτη αυτή, είπε ο Παύλος Πολάκης, λέει πως από την 1η Σεπτεμβρίου του 2020 έως τις 6 Μαΐου του 2021 διασωληνώθηκαν 6.280 ασθενείς. Από αυτούς πέθαναν οι 3.288, οι άλλοι επιβίωσαν.

Και η μελέτη αποδεικνύει ότι 1.530 θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, δηλαδή αποδεικνύει ότι αυτοί που ήταν εκτός ΜΕΘ είχαν 87% θνητότητα και αυτοί που ήταν εντός είχαν 60% (που και αυτό είναι τεράστιο ποσοστό).

Σημειώνοντας πως στα νοσοκομεία της Αττικής (Σωτηρία, Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο, Λαϊκό και Νίκαιας) το ποσοστό της θνησιμότητας είναι 30 με 35%, ενώ στην Περιφέρεια (Έδεσσα, Αγρίνιο, Κέρκυρα, Βέροια, Ξάνθη, Κόρινθος) ήταν 80% με 100%.

«Το πιο τρομακτικό, όμως, της μελέτης αυτής – τόνισε ο κ. Πολάκης – είναι πως από τα στοιχεία που βγαίνουν στη δημοσιότητα, που ζητάμε και δεν τα δίνετε, είναι ότι από 1η Σεπτεμβρίου του 2020 έως τις 6 Μαϊου 2021, στην χώρα μας πέθαναν 10.576 ασθενείς από covid, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥΥ.

»Eάν λοιπόν αφαιρέσουμε τους 3.988 που ήταν οι διασωληνωμένοι που πέθαναν, είτε εντός είτε εκτός των ΜΕΘ, μένουν 6.588 ασθενείς!

»Που πέθαναν αυτοί; Θα σας πω εγώ πού πέθαναν αυτοί, γιατί αυτά έχουν δημοσιευτεί από τον πρώην πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Τζανετή:

»1.800 πέθαναν στα σπίτια τους, 800 φτάνοντας στα ΤΕΠ επειδή δεν υπήρχε Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και οι υπόλοιποι σε κάποια κλινική covid, σε κάποιο ράντζο, μόνοι τους, χωρίς συγγενείς, χωρίς επαρκείς γιατρούς που δεν επαρκούσαν, και άντε και με λίγο οξυγόνο.

»Αυτό είναι το τρομακτικό!» υπογράμμισε ο πρώην υφυπουργός.

«Εάν αυτά τα στοιχεία τα αναγάγουμε στον σημερινό συνολικό αριθμό των 19.700 θανάτων, οι 12.000 πέθαναν με τον τρόπο που λέω!» συμπλήρωσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X