Θέμα

Το ανέκδοτο με τον ανασχηματισμό-Σφάζονται υφυπουργοί

Το ανέκδοτο με τον ανασχηματισμό-Σφάζονται υφυπουργοί
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα σενάρια του μικρού ανασχηματισμού, δηλαδή του ανασχηματισμού των υφυπουργών  και το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών ήρθε  να επιβεβαιώσει η παραίτηση του Υφυπουργού  Δικαιοσύνης, Δημήτρη Κράνη,  καθώς θεωρείται πλέον βέβαιο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης  ζητά από τους υφυπουργούς που θα αντικαταστήσει να παραιτηθούν .
Πολλοί ισχυρίζονται μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να κάνει κάτι θεαματικό καθώς δεν θέλει να διαταράξει την εσωτερική συνοχή της κυβέρνησης του δεδομένου ότι στην πραγματικότητα δεν έχει φύγει ποτέ από το τραπέζι το θέμα των πρόωρων εκλογών .
Ο Δημήτρης Κράνης είναι  το δεύτερο στέλεχος της κυβέρνησης που υποβάλει την παραίτησή του, καθώς υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου μία εβδομάδα, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για τα θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, ο Γεράσιμος Θωμάς, προκειμένου να αναλάβει Γενικός Διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης.
Ο Δημήτρης Κράνης έχει απασχολήσει ωστόσο την πολιτική ζωή καθώς την ημέρα που ο Άρειος Πάγος  αποφάσιζε για τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis  βρισκόταν εκεί πυροδοτώντας τα σενάρια.
Την αποκάλυψη αυτή είχε κάνει η Ξένη Δημητρίου κατά την διάρκεια της προανακριτικής Επιτροπής στην Βουλή.
Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή Δώρας Αυγέρη, η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επεσήμανε ότι είδε τον υφυπουργό να “χαριεντίζεται” με τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κατσιρώδη.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ορθότητα της εξαίρεσης του Δημήτρη Τζανακόπουλου από την Επιτροπή επειδή την είχε συναντήσει στο γραφείο της η Ξένη Δημητρίου ανέφερε: “Δεν είναι ασυνήθιστο να επισκέπτεται ένας πολιτικός τον Άρειο Πάγο. Για παράδειγμα φέτος την Τσικνοπέμπτη πήγα στον Άρειο Πάγο για το αντίγραφο της κατάθεσης μου. Εκείνη την ημέρα θα έπαιρναν απόφαση για τον τρόπο κατάθεσης των προστατευόμενων μαρτύρων. Εκεί είδα τον υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Κράνη να χαριεντίζεται με τον δικαστικό κ. Κατσιρώδη. Αργότερα είδα τον κ. Κράνη με μια δημοσιογράφο. Εγώ από αυτό να βγάλω συμπέρασμα; Δεν το κάνω.” είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, όσον αφορά στον ανασχηματισμό ο ρόλος του Αντώνη Σαμαρά είναι καταλυτικός, αφού δύο φορές που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν έτοιμος να τον κάνει, το βέτο του Μεσσήνιου πολιτικού για ορισμένα πρόσωπο έβαλε φρένο.

Οσον αφορά στις εκλογές, οι άνθρωποι του Μαξίμου διαπιστώνουν τώρα ότι η απόφαση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων έβαλε στο τραπέζι μία παράμετρο καθόλου ευχάριστη και διόλου ενθαρρυντική.

Πάντως, ο eretikos.gr χαρακτηρίζοντας τον ανασχηματισμό ως ανέκδοτο επιβεβαιώθηκε άλλη μία φορά.

Τέλος, μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών φαίνεται πως γλιτώνουν την έξοδο από την κυβέρνηση ο Γιάννης Βρούτσης και ο Χάρης Θεοχάρης, ενώ θα ξανασυζητήσουμε για ανασχηματισμό μετά τον 15αύγουστο, αφού τώρα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι σε διακοπές.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X