Θέμα

Το αντάρτικο Πατούλη για την Αθήνα και η τύχη του Κώστα Μπακογιάννη

Το αντάρτικο Πατούλη για την Αθήνα και η τύχη του Κώστα Μπακογιάννη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το αντάρτικο του Γιώργου Πατούλη και η επιμονή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας φαίνεται πως τελικά θα κάμψει την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι ο Ανδρέας Παχατουρίδης υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής και ο ανιψιός του Κώστας Μπακογιάννης στην Αθήνα.

Οι πληροφορίες που έχει ο eretikos.gr κάνουν λόγο για σχέδια και σκέψεις (προσοχή σχέδια όχι αποφάσεις) να είναι τελικά ο Γιώργος Πατούλης στην Αθήνα και ο Ανδρέας Παχατουρίδης (αν και ακόμα δεν είναι οριστική η απόφαση) στην Περιφέρεια Αττικής.

Και να ρωτήσετε τι θα γίνει με τον Κώστα Μπακογιάννη, οι φήμες λένε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκη επιχειρεί να του χρυσώσει το χάπι με δύο υποσχέσεις. Η πρώτη είναι να τον κατεβάσει στην κεντρική πολιτική σκηνή και να είναι υποψήφιος βουλευτής (και μάλλον θα εκλεγεί πανηγυρικά με το μηχανισμό που έχει στην Α’ Αθήνας η μητέρα του η οποία θα είναι υποψήφια στα Χανιά.

Η δεύτερη συνδέεται με το σχηματισμό κυβέρνησης από τον Κυριάκο. Αν αυτό συμβεί, τότε ο Κώστας Μπακογιάννης θα είναι υπουργός.

Η αλλαγή πορείας γίνεται γιατί εκτιμάται στην Πειραιώς ότι ο Γιώργος Πατούλης δεν πρόκειται να υποχωρήσει και αυτό το ενδεχόμενο θα έχει σαν αποτέλεσμα να ηττηθεί ο Κώστας Μπακογιάννης.

Και ως προς τις προθέσεις του Γιώργου Πατούλη δεν έχετε παρά να διαβάσετε τη συνέντευξη που ακολουθεί:

«Έχουμε εδώ κα 1,5 χρόνο δεσμευθεί ότι θα συνεχίσουμε αυτοδιοικητικά. Πρόθεσή μας είναι, με την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει εδώ και 20 χρόνια στην αυτοδιοίκηση από διάφορες τιμητικές θέσεις, να βρεθούμε στην αξιοποίηση του παγκόσμιου brand name της Αθήνας.Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες, ώστε η Αθήνα να δώσει τη λάμψη της και να δώσει ανάπτυξη στην ίδια τη χώρα», ανέφερε ο κ. Πατούλης και εξήγησε:

«Γι’ αυτό δημιουργήσαμε τον όμιλο “Αθήνα, πρωτεύουσα ξανά”, όπου χιλιάδες συμπολίτες μας από την Αθήνα συμμετέχουν σε αυτή την κοινή μας προσπάθεια. Συνεχίζουμε την παραγωγή πολιτικής, ώστε να μπορέσει κάθε γειτονιά να ανθίσει και η Αθήνα να αποτελέσει πόλο εξωστρέφειας για τη χώρα μας».

Σχετικά με τα δημοσιεύματα για πιθανή υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής, ο δήμαρχος Αμαρουσίου είπε:

«Δεν έχουμε μιλήσει με κανέναν, δεν έχουμε συζητήσει με ανθρώπους που έχουν αυτήν την ευθύνη στη Νέα Δημοκρατία. Αυτά βγαίνουν από παράκεντρα και εξυπηρετούν συμφέροντα τα οποία δεν μπορώ να μεταφράσω σήμερα. Το ίδιο διαπιστώσαμε για το όνομα του κ. Παχατουρίδη. Για τον κ. Παχατουρίδη δεν μπορώ να μιλήσω εγώ. Ούτε δυσαρεστημένοι είμαστε, ούτε υπάρχει πρόβλημα. Η αστική μας ευγένεια μας λέει ότι πρώτα θα ακούσουμε την όποια πρόταση και κατόπιν θα απαντήσουμε. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την πρωτεύουσα, την Αθήνα, την πρωτεύουσα της Ελλάδας».

Θανάσης Λυρτσογιάννης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X