Θέμα

Το κρυφό όνειρο του ΚΙΝΑΛ: Συγκυβέρνηση χωρίς Μητσοτάκη

Το κρυφό όνειρο του ΚΙΝΑΛ: Συγκυβέρνηση χωρίς Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Είναι το κρυφό όνειρο κάποιων στελεχών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Μεταξύ αυτών και στενών συνεργατών του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο ίδιος δεν έχει πει κάτι, αλλά όταν στενοί του συνεργάτες εκμυστηρεύονται εμμέσως την επιθυμία για συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία χωρίς τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό.

Προς το παρόν δεν υπήρξε αντίδραση, ούτε διάψευση από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ του Νίκου Ανδρουλάκη σε όσα είπαν συνεργάτες του στον ιστότοπο iefimerida.gr. Απαντώντας σε ερωτήσεις για τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση που ανέφερε ο νέος αρχηγός στη συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόιτερ μεταξύ άλλων επισήμαναν:

«Αν, για παράδειγμα, στις επόμενες εκλογές το ΚΙΝΑΛ πάρει ένα ποσοστό 15%-18% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23% ή ακόμη και να γίνει η έκπληξη και να είναι το ΚΙΝΑΛ δεύτερο κόμμα με τη ΝΔ πεσμένη κάτω από 30%, τότε τα δεδομένα αλλάζουν».

Κάποιοι μάλιστα εκτιμούν ότι «Αν η ΝΔ πέσει στο 28%-29%, τότε δύσκολα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιδιώξει επαναληπτικές εκλογές, ή ότι, εάν φέρει ένα πολύ κακό ποσοστό, μπορεί να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις συγκυβέρνησης χωρίς τον ίδιο πρωθυπουργό».

Οι προαναφερόμενες απαντήσεις περιλαμβάνονται στο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Αγγελου Μόσχοβα. Να υπενθυμίσουμε πως ο πρώτος που έκανε λόγο για συγκυβέρνηση χωρίς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν το δεξί του χέρι Γιώργος Γεραπετρίτης με άρθρο του στην “Καθημερινή”.

Εκτοτε είδαν το φως της δημοσιότητας διάφορα σενάρια. Ομως η συγκυβέρνηση χωρίς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με πρωθυπουργό τον Γιάννη Στουρνάρα ή τον Μαργαρίτη Σχοινά (αντιπρόεδρος της Κομισιόν) είναι κατά τις πληροφορίες εκείνο το σενάριο που προωθούν πολύ ισχυρά συμφέροντα, τα οποία διαπιστώνουν τη ραγδαία φθορά του Κυριάκου Μητσοτάκη και φοβούνται νίκη στις εκλογές του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στον Γεραπετρίτη και τους συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη είναι πως ο πολύ στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφερόταν σε συγκυβέρνηση πριν από τις εκλογές κατά τα πρότυπα της κυβέρνησης Παπαδήμου, ενώ οι στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη αναφέρονται σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ χωρίς τον Μητσοτάκη μετά τις εκλογές.

Ομως, η ουσία είναι μία. Στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη θέλουν συγκυβέρνηση με τη ΝΔ. Αποκάλυψαν την κρυφή τους επιδίωξη. Και τώρα απομένει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να ξεκαθαρίσει τη θέση του κόμματός του και να διευκρινίσει αν αυτός είναι και ο δικός του στόχος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X