Ελλάδα

Αθήνα- Θεσσαλονίκη: Πορείες διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό

Αθήνα- Θεσσαλονίκη: Πορείες διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης το ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του νέου νόμου και την κατάργηση των προβλέψεων των προηγούμενων μνημονιακών νόμων για την κοινωνική ασφάλιση.

Ειδική αναφορά έγινε από τον ομιλητή, πρόεδρο του συνδικάτου οικοδόμων, Θανάση Κουτσουρά, με αφορμή τον νέο κορωνοϊό, για την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του δημοσίου συστήματος υγείας με νέες προσλήψεις. Ακολούθησε πορεία που κατέληξε στην πλατεία Αριστοτέλους.

Παράλληλα, στην Καμάρα συγκεντρώθηκαν πρωτοβάθμια σωματεία της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΝΑΡ, ΛΑΑΑΣ, κ.α.) που έκαναν πορεία, η οποία κατέληξε στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγίας Σοφίας συγκεντρώθηκαν μέλη εξωκοινοβουλευτικων κομμάτων της Αριστεράς (ΛΑΕ, ΟΚΔΕ , ΣΕΚ , κ.α.) και έφτασαν με πορεία στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Η κινητοποίηση ΟμοσπονδιώνΕργατικών Κέντρων και Σωματείων στην Αθήνα

Αποφασιστικό μήνυμα ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί έστειλε η κινητοποίηση ΟμοσπονδιώνΕργατικών Κέντρων και Σωματείων στην Αθήνα, την ώρα που ψηφιζόταν το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα.

Αγώνας για δημόσια, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία – Πρόνοια, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων Αγώνας ενάντια στο νόμο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία, τους εργατοπατέρες, τους κατασταλτικούς και άλλους μηχανισμούς.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα στα Προπύλαια.

«Η επίθεση θα συνεχιστεί. Η αναμέτρηση με το κεφάλαιο και τις δυνάμεις του τώρα πρέπει να δυναμώσει» τόνισε μιλώντας στη συγκέντρωση ο Γιάννης Τασιούλας πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας προσθέτοντας ότι «αύριο θα έρθει ο νόμος για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Οι αντεργατικοί σχεδιασμοί είναι πολλοί και θα ξεδιπλωθούν με γοργό ρυθμό. Εμείς μια υπόσχεση μπορούμε να δώσουμε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Τίποτα από όσα έγιναν, όσα γίνονται όσα σχεδιάζονται για τον περιορισμό των διαδηλώσεων των αγώνων δεν θα μείνει αναπάντητο. Όλα θα απαντηθούν από τους αγώνες μας. Πολύ καλά έκαναν οι νησιώτες και τους έστειλαν από εκεί που ήρθαν! Απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία, τους εργατοπατέρες, τους κατασταλτικούς και άλλους μηχανισμούς, τους λέμε ότι εδώ θα είμαστε, εδώ θα κάνουμε και τον τελικό λογαριασμό και απολογισμό. Να είναι σίγουροι ότι εμείς θα είμαστε οι κερδισμένοι!».

 

Δείτε ακόμη:

Τουρκία: Πληροφορίες για εκατόμβη Τούρκων στρατιωτών

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X