Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Το μέγιστο ιστορικό παράδοξο του Μητσοτάκη με τις δημοσκοπήσεις

Το μέγιστο ιστορικό παράδοξο του Μητσοτάκη με τις δημοσκοπήσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Η επιστήμη σίγουρα θα το χαρακτηρίσει ως το μέγιστο ιστορικό παράδοξο του Μητσοτάκη. Οι σχολές πολιτικών επιστημών, κοινωνικής ψυχολογίας και κοινωνιολογίας, ενδεχομένως και κάποιες άλλες, θα αναζητούν για χρόνια την ερμηνεία του ιστορικού παραδόξου της σχέσης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις δημοσκοπήσεις.

Γιατί με τα ως τώρα επιστημονικά συμπεράσματα και τις διδαχές (όχι των γραφών, αλλά της επιστήμης) όταν τα ποιοτικά στοιχεία των ερευνών υποχωρούν, τότε ακολουθεί και η υποχώρηση του ερευνόμενου και στην περίπτωσή μας του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Κι΄ αν πρώτος, ως Μωυσής ενδεχομένως να εκφεύγει των ανθρωπίνων διαστάσεων, η Νέα Δημοκρατία δεν διαθέτει τέτοιες υπερφυσικές δυνατότητες. Οπότε το μέγιστο ιστορικό παράδοξο είναι πάντα εδώ και ζητά εξηγήσεις και ερμηνείες.

-Γιατί δεν είναι δυνατόν το 71% των πολιτών να μην εμπιστεύεται την κυβέρνηση και η Ν.Δ. να παραμένει ακλόνητη στα ποσοστά της, ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης κάποιους μήνες να τα αυξάνει κιόλας.

-Δεν είναι δυνατόν ο νόμος και τάξη να γίνεται ανασφάλεια και αταξία, οι δυνάμεις της…τάξης να σαπίζουν στο ξύλο νέους και οποιονδήποτε άτυχο βρέθηκε στο διάβα τους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ. να μην έχουν καμία φθορά.

-Δεν είναι δυνατόν τα ποσοστά από τη διαχείριση της πανδημίας να καταρρέουν σε σύγκριση με πριν από ένα χρόνο, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ. να μένουν άθικτοι.

-Δεν είναι δυνατόν το 63% των πολιτών να δηλώνει ότι στη χώρα υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα δημοκρατία να παραμένουν ανέγγιχτοι.

-Δεν είναι δυνατόν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες να κινδυνεύουν με λουκέτο (ειδικά στην εστίαση), να διαμαρτύρονται, να εξεγείρονται να συνεχίζουν στις δημοσκοπήσεις να δηλώνουν ότι είναι υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.

-Δεν είναι δυνατόν να καταστρέφονται οικονομικά από τα λοκντάουν, να δηλώνουν ότι τον επόμενο χρόνο δεν βλέπουν βελτίωση των οικονομικών και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία να μην έχουν την παραμικρή απώλεια.

-Δεν είναι δυνατόν να ψηφίζεται ο νόμος για τα εργασιακά, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών να δηλώνει ότι θίγονται οι εργαζόμενοι και οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Νέα Δημοκρατία ουδόλως να θίγονται στην πρόθεση ψήφου.

-Δεν είναι δυνατόν σε 13 από 17 τομείς κυβερνητικής δραστηριότητας να παίρνουν ποσοστά χαμηλότερα από το εκλογικό ποσοστό  και τα ποσοστά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας να παραμένουν σταθερά και ενίοτε να αυξάνουν.

Κι΄ όμως είναι θα σας πει όποιος κοιτάζει τις ελληνικές δημοσκοπήσεις. Και γι΄ αυτό το λόγο, όπως προαναφέραμε οι σχολές πολιτικών επιστημών, κοινωνικής ψυχολογίας και κοινωνιολογίας θα κληθούν να ερευνήσουν το μέγιστο ιστορικό παράδοξο. Θα ερευνήσουν αν οι Ελληνες πολίτες είναι μαζικά μαζόχες, διχασμένες προσωπικότητες ή ο Μωυσής έχει κάποιες υπερφυσικές δυνατότητες ή τελικά γίνεται κάτι πιο απλό και ταπεινό το οποίο μένει να βρουν οι…ντεντέκτιβς και όχι οι επιστήμονες…

Σημαντική σημείωση: Επειδή το Φέισμπουκ δεν μοιράζει σε όλους τα άρθρα του Θανάση Λυρτσογιάννη, αν θέλετε να διαβάζετε τα άρθρα του, κάντε κλικ εδώ και εγγραφείτε στο Newsletter του eretikos.gr.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X