Χωρίς Κατηγορία

Το “μυθιστόρημα” μιας ψευδεπίγραφης αριστείας…

Το “μυθιστόρημα” μιας ψευδεπίγραφης αριστείας…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Tου Γιώργου Παππά*

Μέρες που είναι,με τα παιδιά να έχουν φτάσει στο τέλος μιας κοπιαστικής και αγχογενούς προσπάθειας που φέρει έναν δυσανάλογα βαρύ τίτλο: αποτυχών/ επιτυχών, έναν τίτλο που σε καμία απολύτως περίπτωση ούτε τα χαρακτηρίζει ούτε ανταποκρίνεται στις ικανότητές τους και στην μελλοντική πραγματικότητα της ζωής τους,με πάνω από 20.000 υποψήφιους -από τους 92.090 συνολικά- να μένουν, ελέω εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, έξω από την δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση,με τα, ελέω νομοθετικού έργου Κυβέρνησης Μητσοτάκη, εξομοιωμένα με ΑΕΙ ιδιωτικά κολέγια να αυξάνουν το διαφημιστικό τους χρόνο στην prime time τηλεοπτική ζώνη,μου ήρθαν στο μυαλό οι ανάλογες στιγμές από τη δική μου ζωή. Και των φίλων μου. Και στιγμές από τις αντίστοιχες μέρες των παιδιών μου και των δικών τους φίλων.

Είναι ένα από τα πολυπαραμετρικά κομβικά σημεία αναφοράς των διαδρομών μας, ξεπερνά αυτή καθαυτή την εισαγωγική και εκπαιδευτική διαδικασία, αναμοχλεύει πολλά και εμπλέκει πολλούς.Μεγαλώνοντας και με απόσταση από αυτήν βλέπεις πιο καθαρά και την ταξικότητα που τη διέπει και μια εσάνς τοξικότητας που αναδύεται μέσα από το “δικό μου το παιδί”, αλλά αυτό είναι μια άλλη τεράστια κουβέντα.

Στα σίγουρα πάντως αγγίζει τον ψυχισμό των παιδιών με τρόπο, φυσικά, εντελώς διαφορετικό για το καθένα. Ανάλογα πρώτα απ’ όλα με το ύφασμα του και στη συνέχεια με τα ερεθίσματα που εισπράττει από τους δικούς του ανθρώπους, φίλους και οικογένεια.

Είναι πάντως μια από τις στιγμές που με όποιον τρόπο, θετικό ή αρνητικό, κουβαλάς στη ζωή. Αν έχεις εμπλακεί στη διαδικασία…
Ως μυθιστόρημα αντιλαμβάνονται τα …παραπάνω οι …παρακάτω:

Μητσοτάκης Κυριάκος, Πρωθυπουργός της Ελλάδας, γνωστός και ως “το μακράν καλύτερο βιογραφικό της χώρας”.Δεν εισήχθη, δεν μπήκε, δεν φοίτησε, όπως θέλετε πείτε το, δεν αλλάζει διόλου την ουσία, σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα μέσα από την βάσανο των εισαγωγικών εξετάσεων. Σπούδασε στο εξωτερικό.
Κεραμέως Νίκη, Υπουργός Παιδείας. Ομοίως…
Καραμανλής Κωνσταντίνος του Αχιλλέα. Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Το αυτό…
Πλακιωτάκης Γιάννης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Αντιστοίχως…
Μηταράκης Νότης, Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου. Παρομοίως…
Λιβανός Σπήλιος, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ως και οι προαναφερθέντες…
Θεοχάρης Χάρης, Υπουργός Τουρισμού. Στην πεπατημένη…
18 Υπουργούς έχει ετούτη η “άριστη” κυβέρνηση, το ένα τρίτο από αυτούς, του Πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένου, δεν μπήκε στον κόπο να περάσει ούτε απ’ έξω από Ελληνικό Πανεπιστήμιο.-

*Ο Γιώργος Παππάς είναι χημικός μηχανικός, πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X