Πολιτική

Έλληνες Μουσουλμάνοι της Θράκης οι συλληφθέντες για κατασκοπεία στη Ρόδο

Έλληνες Μουσουλμάνοι της Θράκης οι συλληφθέντες για κατασκοπεία στη Ρόδο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι της υπόθεσης με την σύλληψη δύο Ελλήνων και τον σχηματισμό δικογραφίας εις βάρος τους για κατασκοπεία.

Δυο Έλληνες, μουσουλμάνοι της Θράκης, είναι -σύμφωνα με πληροφορίες- τα πρόσωπα που κατηγορούνται για κατασκοπεία. Γενικός γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο φέρεται να είχε στρατολογήσει μάγειρα σε πλοίο της γραμμής Ρόδος – Καστελόριζο, ο οποίος του έστελνε φωτογραφίες ελληνικών πλοίων στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, έχει σχηματιστεί δικογραφία, στη Ρόδο, σε βάρος δυο Ελλήνων «για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Η υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο ήρθε στο φως μετά από έρευνες της ΕΥΠ. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, εμπλεκόμενοι στην υπόθεση θρίλερ είναι δυο Έλληνες, μουσουλμάνοι της Θράκης. Ο ένας εργαζόταν ως μάγειρας σε καράβι που εκτελούσε το δρομολόγιο Ρόδος – Καστελόριζο και ο δεύτερος εργαζόταν στο τουρκικό προξενείο, κατέχοντας μάλιστα θέση γενικού γραμματέα.

Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο εκτόξευεσε διηπειρωτικούς πυραύλους Bulava

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X