Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Οι Ιταλοί “ξεβρακώνουν” τη Μέρκελ

Οι Ιταλοί “ξεβρακώνουν” τη Μέρκελ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε κάποια αυτιά μπορεί να ηχεί και χυδαία, αλλά θα το πούμε γιατί μόνο έτσι μπορούμε να εκφράσουμε και τη δική μας οργή. Οι Ιταλοί “ξεβρακώνουν” τη Μέρκελ. Και καλά κάνουν. Γιατί τι άλλο είναι από “ξεβράκωμα” οι δηλώσεις του Σαλβίνι και της Τζιόρτζια Μελόνι επικεφαλής του κόμματος “Αδελφοί της Ιταλίας”.

Η δεύτερη οργισμένη δήλωσε: ”Δεν ζητάμε δώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τη Γερμανία, είμαστε συνηθισμένοι να δουλεύουμε και να μην ζητάμε ελεημοσύνη. Η αλήθεια είναι μία, η Γερμανία έχει πλουτίσει στους ώμους μας. Θέλουμε τα χρήματά μας πίσω!”.

Και ο πρώτος αφού πριν λίγες μέρες χαρακτήρισε την Ευρωπαϊκή Ενωση ως «φωλιά με φίδια», επανήλθε λέγοντας: «Η ΕΕ και η Γερμανία δεν έδωσαν καμία βοήθεια. Φθάσαμε στο σημείο να μας στέλνουν υλικά η Αλβανία και η Βενεζουέλα». Αλήθεια πως να μην είναι οργισμένος κανείς με τον στυγνό εκβιασμό της Γερμανίας προς τους λαούς της νότιας Ευρώπης. Πως να μην συμφωνήσουμε με την οργή του Σαλβίνι, παρότι διαφωνούμε καθέτως, οριζοντίως και διαγωνίως με την ιδεολογία του και την πολιτική του.

Η Μέρκελ, οι Ολλανδοί, Αυστριακοί και Φινλανδοί καταστρέφουν την Ευρώπη. Γιατί; Διότι στις επόμενες εκλογές, όπως όλα δείχνουν στην Ιταλία ο Σαλβίνι θα κερδίσει τις εκλογές και με τη Μελόνι θα μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Στη Γαλλία επίσης, η Λεπέν έχει τον άνεμο στα πανιά της και αν ο Εμμανουέλ Μακρόν δεν βγάλει κάποιο λαγό από το μανίκι, τότε η ακροδεξιά πολιτικός και ευρωσκεπτίστρια θα είναι η επόμενη πρόεδρος της Γαλλίας με συνέπειες καταστροφικές για την Ευρωπαϊκή Ενωση και τους λαούς της Ευρώπης.

Αλλά εκτός από τον Σαλβίνι και την Λεπέν, ούτε εμείς που την υποστηρίζουμε με πάθος, δεν θέλουμε μία τέτοια Ευρώπη, μία Ευρώπη γερμανοκρατούμενη, εχθρική με τους λαούς του νότου, δεσποτική για εκείνους που έχουν την ανάγκη της ακόμα και σε πάρα πολύ δύσκολες στιγμές. Ενα τέτοιο οικοδόμημα δεν το χρειάζεται κανείς, γιατί κανείς δεν θέλει να είναι υποταγμένος στους Γερμανούς.

Και αν διαλυθεί να δούμε που θα διαθέσουν τα προϊόντα  τους οι Γερμανοί με το πανάκριβο μάρκο. Αν αυτό συμβεί θα είναι η πιο μεγάλη εκδίκηση της ιστορίας σε ηγέτες μύωπες και αλαζόνες και λαούς που δεν εννοούν να διδαχθούν από την ιστορία, δεν εννοούν να βγάλουν διδάγματα από τις καταστροφές που έχουν υποστεί στο παρελθόν.  Το χειρότερο γι΄ αυτούς είναι πως αυτή τη φορά δεν θα βρεθούν εκείνοι που, όπως το 1953, τους έδωσαν χείρα βοηθείας χαρίζοντας τα χρέη τους. Γιατί αυτή τη φορά δεν θα υπάρχει ο τότε μπαμπούλας για τους Δυτικούς, η Σοβιετική Ενωση.

Σαλβίνι-Μελόνι προς Μέρκελ: «Τα λεφτά μας πίσω – Μέχρι και η Βενεζουέλα μας βοήθησε!»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X