Πολιτική

Πρωθυπουργικά «αδειάσματα»

Πρωθυπουργικά «αδειάσματα»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το περασμένο δεκαήμερο, αυτό έγινε τρεις φορές, σε βάρος κορυφαίων υπουργών:
Το πρώτο άδειασμα υπέστη ο Βασίλης Κικίλιας -και ήταν διπλό: αφενός, όταν τού αφαιρέθηκαν σχεδόν όλες οι αρμοδιότητες, αφετέρου όταν ο πρωθυπουργός τον διέψευσε αναφορικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού – για το οποίο ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι «δεν ξέρουμε πότε θα το έχουμε», την ώρα που ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωνε… εμβόλια για όλους τον Δεκέμβριο.

Το εμβόλιο, όμως, προκάλεσε «άδειασμα» και του υπουργού Οικονομικών: ο Χρήστος Σταϊκούρας προκάλεσε σάλο αντιδράσεων όταν άφησε να εννοηθεί ότι οι πολίτες θα πληρώνουν ένα μέρος του εμβολίου, όταν αυτό φτάσει στη χώρα μας. Υπό το βάρος των κοινωνικών αντιδράσεων, όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι το εμβόλιο θα διατεθεί δωρεάν σε όλους τους πολίτες, αφήνοντας βαριά εκτεθειμένο τον υπουργό Οικονομικών.

Το χειρότερο «άδειασμα», όμως, υπέστη η Νίκη Κεραμέως: αφού είχε συνεννοηθεί με το Μαξίμου ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για να διατεθούν δωρεάν στους μαθητές η μάσκα, η Κεραμέως άρχισε να επιχειρηματολογεί υπέρ της «ατομικής ευθύνης» των γονέων να προμηθεύσουν τα παιδιά τους με μάσκες.
Μάλιστα, η υπουργός Παιδείας χαρακτήριζε τις μάσκες ως «προσωπικό εργαλείο». 

Όμως, και πάλι όταν οι αντιδράσεις άρχισαν να εκδηλώνονται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή στον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, να «αδειάσει» την υπουργό Παιδείας, ανακοινώνοντας ότι θα δώσει έκτακτο κονδύλι στους δήμους για να προμηθεύσουν γονείς και μαθητές με μάσκες για τον κορωνοϊό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X