Facebook Twitter Viber Messenger WhatsApp E-mail |
«Τούρτα» με κανελόνια γεμιστά με σπανάκι και ανθότυρο από τον σεφ Φάνη Κασούλα
Υλικά
50 κανελόνια (2 κουτιά x 250γρ.)
πεκορίνο ή άλλο πικάντικο τυρί τριμμένο
βούτυρο φρέσκο
Για τη γέμιση
1 κιλό ανθότυρο
150γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 αβγά
1 φλιτζάνι πικάντικο τυρί τριμμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
90γρ. βούτυρο
90γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 λίτρο γάλα
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας
2 ποτήρια ντομάτα φρέσκια τριμμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
θυμάρι ή ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Αρχικά ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας: Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Όταν μαραθεί προσθέτετε το σκόρδο και μετά από 2 λεπτά ρίχνετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνετε. Βράζετε τη σάλτσα ντομάτας σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ: Λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με το αλεύρι. Προσθέτετε το γάλα ανακατεύοντας ζωηρά με αβγοδάρτη μέχρι να πήξει. Αλατοπιπερώνετε.
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σοτάρετε στο λάδι τα κρεμμυδάκια και ρίχνετε το σπανάκι. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του και να στεγνώσει. Προσθέτετε τον άνηθο, το ανθότυρο θρυμματισμένο, την κρέμα γάλακτος, τα αβγά και το τριμμένο τυρί. Δοκιμάζετε το αλάτι και συμπληρώνετε αν χρειάζεται.
Βουτυρώνετε μία φόρμα του σουφλέ με διάμετρο 18εκ. και ύψος 10εκ. και ρίχνετε μέσα τη μισή μπεσαμέλ. Όταν μισοκρυώσει το μίγμα με το ανθότυρο γεμίζετε τα κανελόνια με κουτάλι ή με κορνέ και τα τοποθετείτε όρθια μέσα στη φόρμα. Τα σκεπάζετε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ φροντίζοντας να πέσει και ανάμεσα από τα ζυμαρικά. Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 30-40 λεπτά.
Αφήνετε τα κανελόνια να μισοκρυώσουν για 15 λεπτά, τα αναποδογυρίζετε με προσοχή σε πιατέλα, τα πασπαλίζετε με μπόλικο τριμμένο τυρί και τα σερβίρετε με τη σάλτσα ντομάτας.
Δίνουμε γεύση στο φαγητό. Ποια μπαχαρικά ταιριάζουν με τι
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανδρουλάκης για υποκλοπές: Περιμένω την επίσημη ενημέρωση από την ΑΔΑΕ – Θα συνεχίσω νομικά
Ακρίβεια: Φθίνει η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων – Ανησυχητική η εικόνα της κατανάλωσης
Πήγαν οι αρχαίοι Ελληνες στην Ιαπωνία;
Πήλιο: Ο “Μουτζούρης” σφύριξε και ανηφορίζει ξανά στο βουνό των κενταύρων
Ο Μίλτος Τεντόγλου πήδησε 8,25 μέτρα – Ετοιμος για το Ευρωπαϊκό της Ρώμης
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη και ΕΡΤ για τη συνέντευξη
Πού μπορείς να κάνεις καταγγελία όταν παραβιάζουν τα δικαιώματά σου στο διαδίκτυο
Ολες οι Ειδήσεις
- Ανδρουλάκης για υποκλοπές: Περιμένω την επίσημη ενημέρωση από την ΑΔΑΕ – Θα συνεχίσω νομικά
- Ακρίβεια: Φθίνει η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων – Ανησυχητική η εικόνα της κατανάλωσης
- Πήγαν οι αρχαίοι Ελληνες στην Ιαπωνία;
- Πήλιο: Ο “Μουτζούρης” σφύριξε και ανηφορίζει ξανά στο βουνό των κενταύρων
- Ο Μίλτος Τεντόγλου πήδησε 8,25 μέτρα – Ετοιμος για το Ευρωπαϊκό της Ρώμης
- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη και ΕΡΤ για τη συνέντευξη
- Πού μπορείς να κάνεις καταγγελία όταν παραβιάζουν τα δικαιώματά σου στο διαδίκτυο
- ZARA: Άνοιξε στον Πειραιά το μεγαλύτερο κατάστημα στην Ελλάδα (Εικόνες & Βίντεο)
- Δημογραφικό: Θέσπιση ηλικιακού bonus στην απόκτηση παιδιών και επανακατοίκηση της υπαίθρου
- Συνέντευξη Μητσοτάκη για Βόρεια Μακεδονία, ΕΣΥ, γυναικοκτονίες, σχολική βία