Κοινωνία

Δίαιτα: Δεν χάνετε άλλα κιλά;

Δίαιτα: Δεν χάνετε άλλα κιλά;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κόλλησε η ζυγαριά στα ίδια κιλά, παρά τη δίαιτα. Πώς θα ξεπεράσετε αυτό το στάδιο για να φτάσετε στην επιθυμητή απώλεια βάρους; Τι να κάνετε και τι όχι

Αν ξεκινήσατε δίαιτα, καλό είναι να έχετε κατά νου πως η πρόοδος που κάνετε ίσως κάποια στιγμή δεν είναι σταθερή. Μπορεί να υπάρξει μια περίοδος κατά την οποία θα δείτε τη ζυγαριά να επιμένει στο ίδιο νούμερο, παρά τις προσπάθειες μέσω της σωστής διατροφής και της άσκησης.

Σε αυτή τη φάση, καλό είναι αντί να σας πάρει από κάτω, να κάνετε κάποιες προσαρμογές…

Κάντε ένα μικρό διάλειμμα

Μερικές φορές, ένα σύντομο διάλειμμα από το διατροφικό σας πλάνο μπορεί να δώσει στο σώμα και το μυαλό σας την ανάπαυση που χρειάζονται για να ξεπεράσουν ένα οροπέδιο απώλειας βάρους. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον χρόνο για να εστιάσετε στην αυτοφροντίδα, να χαλαρώσετε και να επαναφορτιστείτε προτού επανέλθετε με μεγαλύτερο κίνητρο και περισσότερη ενέργεια.

Αυξήστε την πρωτεΐνη και τις φυτικές ίνες

Η ενσωμάτωση λίγων περισσότερων πρωτεϊνών στη διατροφή σας μπορεί να αυξήσει τα αισθήματα πληρότητας, ενισχύοντας το μεταβολισμό σας και διατηρώντας τη μυϊκή μάζα. Ενδεικτικά, προτιμήστε στήθος κοτόπουλο, τόφου, φακές, τυρί cottage, στραγγιστό γιαούρτι, σολομό, αβγά.

Οι φυτικές ίνες από την άλλη συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου. Θα τις βρείτε στα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά και όλα τα προϊόντα ολικής αλέσεως.

Πειραματιστείτε στην προπόνηση

Το σώμα προσαρμόζεται στην προπονητική μας ρουτίνα. Ως εκ τούτου, ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε να αυξήσετε την ένταση ή τη συχνότητα των προπονήσεων. Εστιάστε τόσο σε ασκήσεις cardio όσο και σε ασκήσεις ενδυνάμωσης για βέλτιστα αποτελέσματα.

Εάν νιώθετε πως δεν είστε σε θέση να κάνετε κάτι τέτοιο, τι θα λέγατε για κάποια επιπλέον ελαφριά δραστηριότητα, όπως το καθημερινό περπάτημα; Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε τις σκάλες αντί να παίρνετε το ασανσέρ και να κάνετε κάποιες διατάσεις ρουτίνας.

Η δοκιμή ενός νέου τύπου προπόνησης μπορεί επίσης να βοηθήσει, προκαλώντας διαφορετικές μυϊκές ομάδες και αποτρέποντας την προσαρμογή. Είτε πρόκειται για ποδήλατο, γιόγκα, χορό είτε για HIIT, η ποικιλία στη ρουτίνα φαίνεται να είναι ανά περιόδους απαραίτητη.

Μην χάνετε με τίποτα τον ύπνο σας

Η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τα επίπεδα της λεπτίνης και της γκρελίνης, των ορμονών που σχετίζονται με την όρεξη. Έτσι, όταν μας λείπει ύπνος, ο οργανισμός δίνει σήμα στον εγκέφαλο να παράγει περισσότερη γκρελίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για την πείνα, ενώ παράλληλα εκκρίνεται λιγότερη λεπτίνη, η οποία ευθύνεται για το αίσθημα του κορεσμού.

Μην ξεχνάτε το νερό

Το νερό βοηθάει στην απομάκρυνση των περιττών ουσιών που παράγονται όταν χάνεται βάρος και στην καλύτερη αποτοξίνωση του οργανισμού.

Μην απογοητεύεστε…

Μην φοβάστε να παίρνετε μια ανάσα από τη δίαιτα κάθε τόσο και μιλήστε με τον διατροφολόγο σας.

Ίσως το πιο δραστικό μέτρο που μπορείτε να πάρετε είναι να συνεχίσετε την ισορροπημένη διατροφή σας χωρίς περαιτέρω αυστηρές περικοπές αλλά με ενίσχυση της φυσικής δραστηριότητας.

Θυμηθείτε, τα οροπέδια απώλειας βάρους συμβαίνουν σε όλους, αλλά με λίγη υπομονή, μπορείτε να τα ξεπεράσετε και να φτάσετε στους στόχους σας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X