Υγεία

Μετάλλαξη Όμικρον: Τι περίεργο συμβαίνει με το φαγητό – Ποια είναι τα συμπτώματα

Μετάλλαξη Όμικρον: Τι περίεργο συμβαίνει με το φαγητό – Ποια είναι τα συμπτώματα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες για την νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού έρχονται στο φως της δημοσιότητας καθώς η μετάλλαξη κυριαρχεί στις περισσότερες χώρες και οι επιστήμονες παίρνουν επαρκή δείγματα από τον πληθυσμό.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο η Όμικρον είναι ήδη επικρατούσα μετάλλαξη και οι επιστήμονες σημειώνουν ότι τα συμπτώματα όσων νοσούν διαφοροποιούνται με εκείνα των άλλων μεταλλάξεων και μοιάζουν περισσότερο με εκείνα του κρυολογήματος.

Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί ένα σύμπτωμα που δεν είχε εμφανιστεί μέχρι τώρα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Mirror η οποία επικαλείται στοιχεία της μελέτης ΖΟΕ COVID η απώλεια όρεξης ενδεχομένως να σχετίζεται με την μετάλλαξη Όμικρον.

Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στην έρευνα κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό με βάση όσα ανέφεραν οι ασθενείς με Όμικρον και έπειτα έκαναν σύγκριση με την εποχή που κυριαρχούσε η Δέλτα.

Η εμφάνιση απώλειας όρεξης μπορεί να βοηθήσει σύμφωνα με το δημοσίευμα στον εντοπισμό ασυμπτωματικών ασθενών που μπορεί να έχουν μολυνθεί με την Όμικρον.

Κατά τα άλλα η Όμικρον προκαλεί:

  • Καταρροή
  • Πονοκέφαλο
  • Κόπωση (ήπια ή σοβαρή)
  • Φτάρνισμα
  • Πονόλαιμο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X