Διεθνή

ΗΠΑ: Σε δίκη οι Τούρκοι σωματοφύλακες του Ερντογάν για τα επεισόδια στην Ουάσιγκτον

ΗΠΑ: Σε δίκη οι Τούρκοι σωματοφύλακες του Ερντογάν για τα επεισόδια στην Ουάσιγκτον
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Αμερικανικό δικαστήριο απήγγειλε χθες κατηγορίες εναντίον 19 ατόμων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και 15 Τούρκοι υπάλληλοι ασφάλειας, για το επεισόδιο στην Ουάσιγκτον μεταξύ διαδηλωτών και του προσωπικού ασφαλείας του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Μάιο.
 
Έντεκα άτομα τραυματίστηκαν στην «βάναυση επίθεση», όπως την ονόμασε ο διοικητής της αστυνομίας της Ουάσιγκτον, εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών έξω από την κατοικία του τούρκου πρέσβη κατά την επίσκεψη του Ερντογάν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
 
Το επεισόδιο, το οποίο συνέβη μετά τη συνάντηση του Ερντογάν με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, επιδείνωσε τις ήδη τεταμένες σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας.
«Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν και στους 19 εναγόμενους περιλαμβάνουν τη συνωμοσία να διαπράξουν έγκλημα βίας, ενισχυμένης από έγκλημα προκατάληψης», είπε. Η κατηγορία τιμωρείται με τη μέγιστη ποινή κάθειρξης 15 χρόνων, ενώ το έγκλημα προκατάληψης μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερες ποινές κάθειρξης, έγραφε η δήλωση του εισαγγελέα.
 
Μόνο δύο από τους 19 έχουν τεθεί υπό κράτηση, και αναμένεται να εμφανιστούν ενώπιον δικαστή στις 7 Σεπτεμβρίου, έγραφε η δήλωση.
 
Η τουρκική πρεσβεία απέδωσε τη βία σε διαδηλωτές που συνδέονται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, το οποίο η Τουρκία και οι ΗΠΑ θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X