Ελλάδα

Η αθόρυβη εισβολή του Κοπελούζου στη ΔΕΗ

Η αθόρυβη εισβολή του Κοπελούζου στη ΔΕΗ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αθόρυβα αλλά και με τις πλάτες των Κινέζων ο Δημήτρης Κοπελούζος πολιορκεί… τη ΔΕΗ

Ο πολυμήχανος επιχειρηματίας πέτυχε το 2012 να υπογράψει σύμβαση με τη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού για τη σύσταση κοινής εταιρίας στη λιανική που θα αφορά την παροχή ενεργειακών υπηρεσιών. Η συμφωνία αφορούσε στη ΔΕΗ Solar Solutions, και το περιεχόμενο της είχε δεχτεί τη σκληρή κριτική συνδικαλιστών της εταιρίας χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα και ωσ “σκαναλώδης”. Μάλιστα το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης χρειάστηκε τότε να συνεδριάσει αλλεπάλληλες φορές προκειμένου να λάβει τη σχετική απόφαση έγκρισης της, καθώς συνδικάτα της μπλόκαραν τις σχετικές συνεδριάσεις. Τελικά τη σύμβαση αυτή ανέσυρε πρόσφατα από τα συρτάρια… ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Εμμανουήλ Παναγιωτάκης για να την εφαρμόσει.

Η δεύτερη πύλη που ανοίχτηκε για τον όμιλο Κοπελούζου είναι δύο μνημόνια συνεργασίας που συνήφθησαν με τον κινεζικό ενεργειακό κολοσσό SHENHUA GROUP. Το πρώτο υπογράφηκε μεταξύ του επιχειρηματία Δημήτρη Κοπελούζου και των επικεφαλής του ομίλου τον περασμένο Μάιο στο Πεκίνο, στο πλαίσιο του ταξιδιού του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Αφορούσε επενδύσεις δισεκατομμυρίων στον ενεργειακό τομέα της χώρας, μεταξύ άλλων και στις λιγνιτικές μονάδες.

Το δεύτερο μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε στη ΔΕΘ μεταξύ της ΔΕΗ και του SHENHUA GROUP και όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα 15 Σεπτεμβρίου ο κ. Παναγιωτάκης προσκάλεσε την κινεζική εταιρία να μπει στο διαγωνισμό για την πώληση λιγνιτικών μονάδων…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X