Επιλογές

Θεριεύει η κόντρα του Πάνου Καμμένου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Γιάννη Κουρτάκη για το Noor1

Θεριεύει η κόντρα του Πάνου Καμμένου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Γιάννη Κουρτάκη για το Noor1
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέος γύρος της αντιπαράθεσης ξεκίνησε ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Γιάννη Κουρτάκη για την υπόθεση του ναρκόπλοιου Noor1.

Aφορμή στάθηκε η απόφαση του εισαγγελέα Εφετών Πειραιά κ. Μπρακουμάτσου να θέσει στο αρχείο τη μηνυτήρια αναφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς και τις μηνύσεις του ισοβίτη για το Noor1 Ευθύμη Γιαννουσάκη και του εκδότη των “Παραπολιτικών” Γιάννη Κουρτάκη, για την εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα και τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλος, να παραπέμψει στο Ναυτοδικείο την υπόθεση του Λιμενικού Χριστοφορίδη και στη Βουλή όσα αφορούν στον Πάνο Καμμένο.

Ο Πάνος Καμμένος ξιφούλκησε πρώτος λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “στα βαλτόνερα ηρωίνης της εγκληματικής οργάνωσης του Noor1, με την οποία συστρατεύονται υπεράνω κάθε υποψίας εφοπλιστικά, μιντιακά και πολιτικά συμφέροντα, που δρουν αδίστακτα σε βάρος της Δικαιοσύνης, και μετέρχονται κάθε έκνομο μέσο, για την συγκάλυψη των πρωταγωνιστικών της μελών, έπεσαν οι παντελώς ψευδείς και συκοφαντικοί ισχυρισμοί των ταυτισμένων με τα συμφέροντα της Ν.Δ. εφοπλιστή, Ευάγγελου Μαρινάκη, και του εκδότη, Ιωάννη Κουρτάκη”.

Στην ανακοίνωση του υπουργού Εθνικής Αμυνας απάντησαν ο Γιάννης Κουρτάκης και ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας.

Ο πρώτος στην ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει ότι “ο Πάνος Καμμένος που τα τελευταία χρόνια καταφέρνει να κοροϊδεύει τους τρεις στους εκατό Έλληνες και να είναι με αυτό τον τρόπο στη Βουλή, αλλάζοντας τις πολιτικές και προσωπικές του απόψεις επί παντός επιστητού, όπως το φίδι το δέρμα του, εξέδωσε μια ανακοίνωση, με την οποία προσπάθησε και πάλι να κοροϊδέψει όσους του έχουν απομείνει απ’ αυτούς τους ελάχιστους που κοροϊδεύει τα τελευταία χρόνια”.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει ότι “ο κ. Καμμένος όχι μόνο δεν έχει απαλλαγεί από καμία κατηγορία, αλλά αντιθέτως εκκρεμούν στην Ελληνική Βουλή σε βάρος του 2 δικογραφίες”.

Παρατίθενται και οι τρεις ανακοινώσεις με την επισήμανση ότι η επίθεση που κάνουν οι Κουρτάκης και Κούγιας στον Γιαννουσάκη, δείχνουν πως ο τελευταίος ενδεχομένως να άλλαξε στρατόπεδα, πράγμα που μάλλον δεν είναι καθόλου καλό σημάδι για την πλευρά Μαρινάκη και Κουρτάκη.

 

Η δήλωση του Πάνου Καμμένου ¨εχει ως εξής:

«Στα βαλτόνερα ηρωίνης της εγκληματικής οργάνωσης του Noor1, με την οποία συστρατεύονται υπεράνω κάθε υποψίας εφοπλιστικά, μιντιακά και πολιτικά συμφέροντα, που δρουν αδίστακτα σε βάρος της Δικαιοσύνης, και μετέρχονται κάθε έκνομο μέσο, για την συγκάλυψη των πρωταγωνιστικών της μελών, έπεσαν οι παντελώς ψευδείς και συκοφαντικοί ισχυρισμοί των ταυτισμένων με τα συμφέροντα της Ν.Δ. εφοπλιστή, Ευάγγελου Μαρινάκη, και του εκδότη, Ιωάννη Κουρτάκη.

Σήμερα, μετά από ενδελεχή έρευνα της Δικαιοσύνης, κατέπεσε η σκευωρία που κάποιοι προσπάθησαν να στήσουν σε βάρος μου. Η Εισαγγελία Εφετών Πειραιώς έθεσε στο αρχείο τις μηνυτήριες αναφορές του δίδυμου των Παραπολιτικών, καθώς και του ήδη καταδικασμένου ισόβια για την υπόθεση του Noor1 κρατούμενου, και διέταξε έρευνα για όσα αδικήματα τελέστηκαν σε βάρος μου, αλλά και σε βάρος της κ. Εισαγγελέως και του λιμενικού υπαλλήλου.

Οι παρακρατικές μέθοδοι, των παράνομων υποκλοπών, των εκβιασμών, των απειλών, των δωροδοκιών, και των πάσης φύσεως ποινικών αδικημάτων, που μετέρχεται η αντεθνική και άκρως επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση, αφού εισχώρησε και διάβρωσε κάθε τομέα της δημόσιας δράσης, είναι πλέον ή βέβαιον ότι θα παταχθούν από τη Δικαιοσύνη με κάθε πρόσφορο μέσο.

Ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, και Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, διαβεβαιώνω κάθε πολίτη ότι δεν εκβιάζομαι, και δεν πρόκειται να υπαναχωρήσω από τις θέσεις μου και από την προσωπική και πολιτική στάση ζωής να επιθυμώ την κάθαρση, και δη σε υποθέσεις μείζονος δημοσίου συμφέροντος και εθνικής ασφάλειας. Η οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσής μου, από οποιονδήποτε κι εάν προέρχεται, θα καταπέσει στο κενό, και θα τους συμπαρασύρει στα ίδια βαλτόνερα της πολιτικής εξαθλίωσης και κατάντιας

Η πράξη αρχειοθέτησης του κ. Εισαγγελέα Εφετών Πειραιώς αποτελεί ισχυρό ράπισμα στο διευθυντήριο της πολιτικής σκευωρίας σε βάρος μου. Οι παραπολιτικοί συκοφάντες, οι μαριναρισμένοι με το συμβόλαιο εξόντωσής μου, θα πρέπει να αναζητήσουν αλλού καταφύγιο πλέον, αφού τα χέρια της Ν.Δ. είναι πλέον δεμένα, όπως και τα δικά τους».

 

Η ανακοίνωση του Γιάννη Κουρτάκη

Ο Πάνος Καμμένος που τα τελευταία χρόνια καταφέρνει να κοροϊδεύει τους τρεις στους εκατό Έλληνες και να είναι με αυτό τον τρόπο στη Βουλή, αλλάζοντας τις πολιτικές και προσωπικές του απόψεις επί παντός επιστητού, όπως το φίδι το δέρμα του, εξέδωσε μια ανακοίνωση, με την οποία προσπάθησε και πάλι να κοροϊδέψει όσους του έχουν απομείνει απ’ αυτούς τους ελάχιστους που κοροϊδεύει τα τελευταία χρόνια.
Ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι όσοι διαβάσουν την ανακοίνωσή του, δεν γνωρίζουν νομικά, αλλά και δεν γνωρίζουν το περιεχόμενο της διατάξεως του κου Εισαγγελέως Εφετών Πειραιά, για άλλη μια φορά λέει ψέματα και συκοφαντεί και τον ίδιο τον Εισαγγελέα, αφού η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.
Στη δική μου μήνυση και στη μήνυση Γιαννουσάκη που διερεύνησε ο κ. Εισαγγελέας, εμπλέκονται η Αντεισαγγελέας Εφετών κα Τζίβα και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, οι οποίοι νομικά χαρακτηρίζονται ιδιώτες και κρίνονται από τα Τακτικά Ποινικά Δικαστήρια, ο λιμενικός Χριστοφορίδης που κρίνεται από το Ναυτοδικείο, και ο πολιτικός Πάνος Καμμένος, για τον οποίον πριν από την κρίση του από το Ειδικό Δικαστήριο πρέπει να ασκηθεί δίωξη από τη Βουλή.
Όλο το ενδιαφέρον του κου Εισαγγελέως Εφετών εκ του νόμου περιορίστηκε στους 2 ιδιώτες που ήταν η κα Τζίβα και ο Τριανταφυλλόπουλος. Αυτούς τους 2 φρόντισε να απαλλάξει ο ισοβίτης Μάκης Γιαννουσάκης, πρόσωπο εντελώς αναξιόπιστο, ο οποίος ανήρεσε εντελώς τα όσα λέει στη μήνυσή του, αφού για τη μεν κα Τζίβα κατέθεσε, όταν τον κάλεσε ο κ. Μπρακουμάτσος, πράγματα εντελώς αντίθετα από τη μήνυσή του, και συγκεκριμένα ότι η κα Τζίβα έκανε το καθήκον της και αποκλείεται να τέλεσε το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, για το δε Τριανταφυλλόπουλο, για τον οποίο έχει υποβάλει άλλη μήνυση για παράνομη υποκλοπή τηλεφωνήματός του, δεν έδωσε κανένα στοιχείο που να τον εμπλέκει στην υπόθεση.
Για τον Πάνο Καμμένο, όσον αφορά τη συμμετοχή του στο αδίκημα της απόπειρας καταχρήσεως εξουσίας που διέπραξε ο λιμενικός Χριστοφορίδης, ο Εισαγγελέας Εφετών περιλαμβάνει στο σκεπτικό του ότι δεν ασχολείται καθόλου, λόγω του ότι εκκρεμεί στη Βουλή των Ελλήνων άλλη δικογραφία σε βάρος του για το ίδιο αδίκημα, την οποία δικογραφία έχει διαβιβάσει η Δικαιοσύνη στη Βουλή από μηνών και για την οποία η συζήτηση στη Βουλή έχει προσδιοριστεί για τις 25/9/2017, αλλά από την επεξεργασία της μηνύσεώς μου παραπέμπει στη Βουλή τη δικογραφία για τα αδικήματα της ψευδούς καταμηνύσεως και της συκοφαντικής δυσφημήσεως, τα οποία διέπραξε ο Πάνος Καμμένος εις βάρος μου στην τελευταία συζήτηση στη Βουλή.
Όσον αφορά το λιμενικό Χριστοφορίδη, όχι μόνο δεν αρχειοθέτησε την υπόθεση, αλλά αντιθέτως, όπως παρέπεμψε τον Πάνο Καμμένο στη μόνη αρμοδία να του ασκήσει δίωξη Ελληνική Βουλή, το ίδιο παρέπεμψε και αυτόν στον Εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά ως μόνο αρμόδιο, για να ασκηθεί από αυτό η ποινική δίωξη.
Τον Πάνο Καμμένο περιμένει δύσκολο φθινόπωρο και δύσκολος χειμώνας, αφού στις 25/9/2017 αρχίζει η πραγματική εξέταση των συμπεριφορών του από τους εκπροσώπους των κομμάτων στη Βουλή, αλλά και γιατί τους επόμενους μήνες εκδικάζεται εναντίον του σειρά αγωγών για αποζημίωσή μου, αφού εκεί, στα πολιτικά Δικαστήρια, δεν μπορεί να επικαλεστεί τον ευεργετικό γι’ αυτόν νόμο περί ευθύνης Υπουργών.
Αυτή είναι η μόνη αλήθεια για την υπόθεση και προκαλώ τον Πάνο Καμμένο να παραιτηθεί της βουλευτικής του ασυλίας και να μην περιμένει τη βοήθεια από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, αλλά το κυριότερο να ζητήσει ο ίδιος την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών του επικοινωνιών, την οποία, δυστυχώς, τόσο γι’ αυτόν όσο και για τους υπολοίπους και παρά το ότι διερευνάτο η διάπραξη κακουργήματος, ο κ. Εισαγγελέας Εφετών αδικαιολόγητα δεν διέταξε.
Υ.Γ. Είμαι βέβαιος ότι ο Πάνος Καμμένος δεν έχει πλήρη γνώση του περιεχομένου της ανακοίνωσής του, αφού όπως πληροφορούμαι βρίσκεται για ψώνια σε πανάκριβη αγορά του εξωτερικού.

Η δήλωση Αλέξη Κούγια

 

Με αφορμή την απόφαση της Εισαγγελέα Εφετρών Πειραιά για την υπόθεση Καμμένου και την ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας έκανε την εξής δήλωση:
«Ο εντολέας μου, εκδότης του ομίλου ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, κ. Γιάννης Κουρτάκης, μου απέστειλε κείμενο ανακοινώσεως του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου σχετικής με τη διάταξη, την οποία εξέδωσε σήμερα ο Εισαγγελέας Εφετών Πειραιά κ. Μπρακουμάτσος.
Δεν γνωρίζω ποιοι νομικοί διάβασαν τη διάταξη του κου Μπρακουμάτσου και συμβούλευσαν τον κο Καμμένο να προβεί σε αυτή την ανακοίνωση, αλλά, κατά τη νομική μου κρίση, το μόνο, το οποίο δεν προκύπτει από το περιεχόμενο της διατάξεως του κου Εισαγγελέως Εφετών Πειραιά, είναι απαλλαγή του κου Καμμένου από τη συμμετοχή του στο αδίκημα της απόπειρας καταχρήσεως εξουσίας, το οποίο ο Εισαγγελέας Εφετών Πειραιά αποδίδει στο λιμενικό Χριστοφορίδη, τον οποίο και παραπέμπει ενώπιον του Εισαγγελέα Ναυτοδικείου Πειραιά ως μόνο αρμόδιο να ασκήσει τη δίωξη, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Κώδικας Ποινική Δικονομίας.
Αντιθέτως, αφού προηγουμένως γι’ αυτό το αδίκημα της συμμετοχής του κου Καμμένου στην απόπειρα καταχρήσεως εξουσίας του λιμενικού Χριστοφορίδη ο Εισαγγελέας Εφετών Πειραιά αναφέρει ότι δεν ασχολείται, γιατί ήδη γι’ αυτό το αδίκημα η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει αποστείλει από μηνών στη Βουλή ως μόνη αρμοδία, για να αποφανθεί για τη δίωξη, άλλη δικογραφία, άρα είναι πλεονασμός να σκεφθεί και να εκδώσει διάταξη γι’ αυτό το αδίκημα, παραπέμπει τον κο Καμμένο στην Ελληνική Βουλή, για να του ασκηθεί δίωξη για δύο νέα αδικήματα, αυτά της ψευδούς καταμηνύσεως και της συκοφαντικής δυσφημήσεως για τα όσα ψευδή και συκοφαντικά ισχυρίστηκε ο κ. Καμμένος στην ομιλία του στη Βουλή εις βάρος του εντολέα μου κου Γιάννη Κουρτάκη και τα οποία δεν περιλαμβάνονταν στην αποσταλείσα από μηνών άλλη δικογραφία, όπως αναφέρει ρητώς ο κ. Εισαγγελέας στην εκδοθείσα διάταξη.
Επομένως, ο κ. Καμμένος όχι μόνο δεν έχει απαλλαγεί από καμία κατηγορία, αλλά αντιθέτως εκκρεμούν στην Ελληνική Βουλή σε βάρος του 2 δικογραφίες: μία που τον εμπλέκει για τη συμμετοχή του στη διάπραξη του αδικήματος της απόπειρας καταχρήσεως εξουσίας με κύριο αυτουργό το λιμενικό Χριστοφορίδη, όπως αναφέρει ρητώς στη διάταξή του ο κ. Εισαγγελέας, και με την οποία δεν ασχολείται, και μία αυτή που απεστάλη σήμερα με αντικείμενο τη διάπραξη από αυτόν των αδικημάτων της ψευδούς καταμηνύσεως και της συκοφαντικής δυσφημήσεως.
Ο κ. Εισαγγελέας Εφετών Πειραιά έκανε εντελώς επιδερμική και όχι σοβαρή, κατά την κρίση μου, διερεύνηση της υποθέσεως, και δεν εξέτασε κανέναν από τους μάρτυρες που πρότεινε ο κ. Κουρτάκης, αλλά ασχολήθηκε κατά ποσοστό 90% με την ευθύνη ή όχι της Αντεισαγγελέας Εφετών κας Τζίβα, την οποία «φρόντισε» να «απαλλάξει» με νεώτερη κατάθεσή του ο μηνυτής της ισοβίτης Γιαννουσάκης, πρόσωπο εντελώς αναξιόπιστο απ’ ό,τι αποδεικνύεται, αφού άλλα έλεγε στη μήνυσή του και άλλα στην κατάθεσή του, και κατά 10% με τον Τριανταφυλλόπουλο, για τον οποίο εξέδωσε διάταξη αρχειοθετήσεως των κατηγοριών, τις οποίες διερευνούσε, αφού και αυτόν «φρόντισε» να «απαλλάξει» ο ισοβίτης Γιαννουσάκης, ο οποίος απεγνωσμένα προσπαθεί να εκμεταλλευθεί όλες τις καταστάσεις, για να βελτιώσει την ποινική του μεταχείριση.
Σ’ αυτή την υπόθεση θέλω να κάνω μια προσωπική παρατήρηση, η οποία μου έχει προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση: Είναι η πρώτη φορά από τότε που έχει θεσπισθεί το νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο επιτρέπει την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών, όπου σε υπόθεση, την οποία διερευνά Εισαγγελέας και περιλαμβάνει αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, και σε μια υπόθεση, στην οποία φέρονται αναμεμειγμένοι Αντεισαγγελέας Εφετών εν ενεργεία που διενεργεί ανάκριση που αφορά τους εμπλεκομένους, εν ενεργεία αρχηγός κόμματος και Υπουργός Εθνικής Άμυνας, μεγάλοι επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης, εφοπλιστές, λιμενικός ανακριτικός υπάλληλος εν ενεργεία, δεν εκδίδεται διάταξη για την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών των εμπλεκομένων και δεν παραπέμπεται η διάταξη αυτή για επικύρωση στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.
Δυστυχώς, όπως διαμορφώθηκε τελευταία το νομοθετικό πλαίσιο, πιθανότατα για ευνοήτους λόγους, δεν χρειάζεται το πόρισμα, το οποίο εξέδωσε ο Εισαγγελέας Εφετών Πειραιώς, την επικύρωση της εντιμοτάτης στην κυριολεξία Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κας Ξένιας Δημητρίου, η οποία είμαι βέβαιος ότι δεν θα το επικύρωνε».

 

Επίθεση Μαρινάκη στον Καμμένο για την υπόθεση του Noor1

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X