Ελλάδα

Μύκονος: Με “δόλωμα” εκρηκτική Ναπολιτάνα έκλεβαν ρολόγια μεγάλης αξίας

Μύκονος: Με “δόλωμα”  εκρηκτική Ναπολιτάνα έκλεβαν ρολόγια μεγάλης αξίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εκτός από τους μπράβους της νύχτας, την κόκα, τις βίζιτες και την προστασία που οργιάζει στη Μύκονο (ρεπορτάζ eretikos.gr) φέτος στο νησί των ανέμων έκαναν την εμφάνισή τους και κλέφτες πανάκριβων ρολογιών.

Οι δύο σπείρες που έδρασαν είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Μία όμορφη και εκρηκτική 18χρονη Ναπολιτάνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία άρπαξαν από έναν Μεξικανό ένα ρολόι αξίας 10.000 ευρώ, από έναν Βρετανό ρολόι αξίας 50.000 ευρώ και από μία γυναίκα από την Ελβετία ένα ρολόι που αξίζει 15.000 ευρώ, την οποία μάλιστα απώθησαν βίαια με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί.

Τα τρία μέλη της σπείρας δρούσαν με ένα πολύ απλό σχέδιο. Πήγαιναν σε παραλίες και ακριβά κλαμπ για να εντοπίσουν τους στόχους τους.

Η σπείρα 18χρονη κοπέλα ήταν το«δόλωμα» για την επαφή και την προσέγγιση με τα υποψήφια θύματα και στη συνέχεια αποσπούσαν συνήθως με βίαιο τρόπο τα ακριβά ρολόγια.

Εκτός από τις κλοπές, εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο οι Ιταλοί να έχουν επιτεθεί και στον ιδιοκτήτη γνωστού beach bar της Μυκόνου, τον οποίο είχαν ξυλοκοπήσει, έξω από το σπίτι του, και του είχαν αποσπάσει χρυσό ρολόι, μάρκας Rolex.

Το τρίο συνελήφθη τις τελευταίες ημέρες, αλλά η απίστευτη τροπή της υπόθεσης είναι ότι πριν από ενάμισι μήνα η νεαρή Ναπολιτάνα είχε συλληφθεί και πάλι στη Μύκονο για τον ίδιο ακριβώς λόγο καθώς με άλλους δύο ομοεθνείς της έβαζαν στο μάτι επώνυμα ρολόγια και τα έκλεβαν από τους κατόχους τους. Τότε έφυγε από το νησί, αλλά η αμετανόητη 18χρονη επέστρεψε στη Μύκονο με άλλους δύο νεαρούς και έπιασε πάλι δουλειά.

Ήδη, έχει ενημερωθεί η Ιντερπόλ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι δράστες ανήκουν σε κάποιο… παρακλάδι των “ροζ πανθήρων” ή στην ιταλική μαφία. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κλοπές κατ’ επάγγελμα και συνήθεια καθώς και ληστείες κατά συναυτουργία και εξακολούθηση.

Ένα από τα θύματα της σπείρας, Έλληνας επιχειρηματίας, μίλησε στον Alpha: »Με είχαν παρακολουθήσει και ήξεραν που μένω. Ένα βράδυ με χτύπησαν και βούτηξαν το ρολόι και τα χρήματα που είχα πάνω μου» λέει μεταξύ άλλων…

Μύκονος: Το νησί των οργίων και ο τιμοκατάλογος της προστασίας… της βίζιτας και της κόκας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X