Ελλάδα

Οι Τούρκοι παρενόχλησαν το Σινούκ που μετέφερε τον Προκόπη Παυλόπουλο

Οι Τούρκοι παρενόχλησαν το Σινούκ που μετέφερε τον Προκόπη Παυλόπουλο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πρόκληση σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας σημειώθηκε χθες, από πλευράς της Άγκυρας.

Οι χειριστές των τουρκικών ραντάρ επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με το ελικόπτερο Σινούκ, στο οποίο επέβαινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, και προσέγγιζε τη Ρόδο για προσγείωση και προειδοποίησαν ότι παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Οι προκλήσεις των Τούρκων όμως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς λίγο αργότερα επανέλαβαν την γνωστή προκλητική τους τακτική, επικοινωνώντας με το σινούκ της Αεροπορίας Στρατού, στο οποίο επέβαιναν εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πάνος Καμμένος και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι Τούρκοι προειδοποίησαν εκ νέου ότι η πορεία του ελληνικού ελικοπτέρου βρισκόταν εντός του τουρκικού FIR, παρά το ότι κατευθυνόταν προς το Φαρμακονήσι.

Τελικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποίησε κανονικά την επίσκεψη σε Σύμη, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και Χίο συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.
Μήνυμα προς την Τουρκία ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε χθες επίσκεψη σε Σύμη, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και Χίο συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμένο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.
Αναφερόμενος στις Συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «Λένε ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Είναι ξεκαθαρισμένα τα πράγματα. Ούτε πάνω από τα Δωδεκάνησα, λόγω της Συνθήκης της Λωζάννης, ούτε στα Δωδεκάνησα. Γιατί όταν, το 1947, παραχωρήθηκαν τα Δωδεκάνησα πλέον στην Ελλάδα και ενσωματώθηκαν στον εθνικό μας κορμό, ρητώς αναφέρεται στην Συνθήκη των Παρισίων του 1947 ότι παραχωρούνται τα Δωδεκάνησα και οι “παρακείμενες νησίδες”».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X