Χωρίς Κατηγορία

Οι δηλώσεις Μέρκελ για το χρέος και το ..χρέος του Αλέξη

Οι δηλώσεις Μέρκελ για το χρέος και το ..χρέος του Αλέξη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Είναι καλές ή κακές, θετικές ή αρνητικές οι δηλώσεις της Μέρκελ, όταν λέει όχι στο «κούρεμα»  του χρέους, ναι στις περαιτέρω ελαφρύνσεις;

Για τον Αλέξη του 2015, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι ασφαλώς κάκιστες.

Όμως, για τον Αλέξη του 2017 και όλους τους νουνεχείς πολίτες, είναι πάρα πολύ καλές.

Η Γερμανίδα καγκελάριος παραδέχεται ότι μπορεί να χρειαστούν ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους και τάσσεται υπέρ αυτών.

Το «κούρεμα»  έχει αποκλειστεί προ πολλού, αφού δεν το επέτρεπαν και δεν το επιτρέπουν οι συσχετισμοί που έχουν διαμορφωθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση και οφείλουμε σκεφτόμενοι με ρεαλισμό να αναζητήσουμε άλλες λύσεις, οι οποίες μπορεί να μην έχουν τα ίδια αποτελέσματα με το ¨κούρεμα¨, αλλά παράγουν παραπλήσια αποτελέσματα.

Η Μέρκελ άνοιξε λοιπόν ένα παράθυρο για ελάφρυνση του χρέους. Ας φροντίσουμε κι΄ εμείς Αλέξη με τις κατάλληλες συμμαχίες να διαμορφώσουμε συσχετισμούς ώστε να ανοίξει διάπλατα το παράθυρο.

Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ισπανός πρωθυπουργός πριν μερικές μέρες έθεσε στο τραπέζι των συζητήσεων στην Ευρώπη, τα ευρωομόλογα, πράγμα που ο ίδιος απέρριπτε πριν από δύο χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή η Ευρώπη αποφασίσει να βαδίσει προς μεγαλύτερη συνοχή και ενοποίηση τότε και το ελληνικό χρέος θα βρει ακόμα καλύτερη λύση από τη σημερινή ελάφρυνση.

Σημαίνει επίσης, ότι οι συσχετισμοί εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι υπό διαρκή διαμόρφωση ανάλογα με τα συμφέροντα των διαφόρων χωρών.

Γι΄ αυτό λοιπόν Αλέξη πάρε υπό μάλης τις δηλώσεις της Μέρκελ, άδραξε την ευκαιρία και προσπάθησε να σφυρηλατήσεις ισχυρές συμμαχίες υπέρ των ελληνικών θέσεων. Αυτή είναι η λύση και όχι οι ακραίες κραυγές ανιστόρητων κατσαπλιάδων της πολιτικής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X