Αθλητισμός

ΠΑΟΚ: Το… τούμπαρε και βλέπει Europa League (3-1 την Έστερσουντ)

ΠΑΟΚ: Το… τούμπαρε και βλέπει Europa League (3-1 την Έστερσουντ)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Προβάδισμα για την είσοδο του στους Ομίλους του Europa League απέκτησε ο ΠΑΟΚ που… πήγε στην κόλαση και γύρισε.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης στο ντεμπούτο του Λουτσέσκου επικράτησε δύσκολα με 3-1 της Έστερσουντ στην Τούμπα. Βρέθηκε πίσω στο σκορ από ένα τραγικό λάθος της άμυνάς του, αλλά το γύρισε με τρία γκολ στο δεύτερο μέρος.

O ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή από το πρώτο λεπτό. Είχε την κατοχή της μπάλας, όταν πίεζε τους παίκτες της Έστερσουντ έκλεβε εύκολα την μπάλα αλλά το γκολ δεν το βρήκε.

Η έλλειψη της καλής τελικής πάσας και η απουσία ενός παίκτη-δημιουργού δεν μετέτρεψε την υπεροχή του σε γκολ. Ούτε από στημένα ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε το γκολ. Τρία κόρνερ σε δύο λεπτά (!) κέρδισαν οι παίκτες του Λουτσέσκου αλλά ούτε ένα δεν έγινε τελική.

Τελικά το γκολ το βρήκαν οι Σουηδοί οι οποίοι με μηδέν τελικές άνοιξαν το σκορ. Λέοβατς και Κρέσπο έκαναν… διπλή γκάφα! Άφησαν την μπαλα να περάσει, ο Άις της Έστερσουντ δεν παράτησε τη φάση και ο Ρέι στην προσπάθειά του να τον σταματήσει μακριά από την περιοχή τον ανέτρεψε με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι.

Ο Νούρι στο 21′ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ. Η “παγωμάρα” του γκολ έκανε ακόμα πιο κακό τον ΠΑΟΚ αφού ούτε οι ατομικές προσπάθειες των Μακ και Μπίσεβαρ απέφεραν κάποια καλή στιγμή.

Μία εκτέλεση φάουλ του Μπίσεβαρ στο 32′ έφερε μία σύγχυση στα καρέ των Σουηδών, χωρίς όμως – ούτε αυτή – να γραφθεί ως τελική για τον ΠΑΟΚ. Τελικά και από το πουθενά με μία κεφαλιά του δεξιού μπακ (!) Μάτος στο 38′ ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης σε μία στιγμή του αγώνα που φαινόταν πως το 0-1 θα ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Αυτή ήταν και η μοναδική ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο.

Στο β’ μέρος ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ακόμα πιο κακός! Έδωσε και την κατοχή της μπάλας στην Έστερσουντ η οποία είχε και την πρώτη καλή στιγμή στο β’ μέρος με τον Βίντγκρεν στο 47′.

Μετά το 65′ ο ΠΑΟΚ και αφού η Έστερσουντ παραχώρησε χώρους, βγήκε μπροστά και μέσα σε 5 λεπτά είχε όσες τελικές δεν έβγαλε σε όλο το ματς. Στο 64′ Μπίσεβαρ πρώτα και ο Μακ στη συνέχεια δεν κατάφεραν να σκοράρουν ενώ στο 66′ ο Πρίγιοβιτς απείλησε με κεφαλιά.

Την μεγάλη ευκαιρία είχε ο Πέλκας που πέρασε ως αλλαγή στο ματς όταν στο 72′ εκτέλεσε φάουλ από αρκετά μακρινή απόσταση αλλά ο Κεϊτά με το χέρι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και κράτησε το 1-1.

Το… πράγμα μύριζε γκολ και τελικά ήρθε. Στο 77′ ο Πρίγιοβιτς με κεφαλιά μετά από σέντρα του Κάμπος έκανε την ανατροπή.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ στο 88′ με πέναλτι του Πρίγιοβιτς το οποίο είχε κερδίσει ο Ενρίκε.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Σάκχοφ(63′ Πέλκας), Τσίμιροτ, Κάμπος, Μπίσεσβαρ(73′ Ενρίκε), Μακ(81′ Αθανασιάδης), Πρίγιοβιτς

ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ: Κεϊτά, Μουκίμπι(72′ Μπέργκβιστ), Παπαγιαννόπουλος, Πίτερσον, Γουίλντγκρεν, Μενσά, Νούρι, Μπαχίρου, Σέμα(72′ Γκέρο), Άις, Γκόντος(81′ Μπίερκστρεμ)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X