Διεθνή

Σε ρόλο … πλανητάρχη η Ιβάνκα Τραμπ στη σύνοδο των G20

Σε ρόλο … πλανητάρχη η Ιβάνκα Τραμπ στη σύνοδο των G20
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέες έντονες επικρίσεις για το τι συμβαίνει με την Ιβάνκα Τραμπ, κόρη και σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου, στην G20, η οποία φωτογραφήθηκε μαζί με τους ηγέτες και κάθισε, στη θέση του προέδρου των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνόδου των G20, χωρίς να διατηρεί θεσμικό αξίωμα που να δικαιολογεί αυτή την απόφαση, λένε οι κακές γλώσσες.

Το περιστατικό συνέβη σε εκδήλωση με ομιλητή τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, σε τραπέζι που κάθονταν μεταξύ άλλων η βρετανίδα πρωθυπουργός, ο Ρώσος και ο Κινέζος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος.
Το θέμα της εκδήλωσης ήταν πρόγραμμα υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Τράπεζας για την υποστήριξη γυναικών επιχειρηματιών σε αναπτυσσόμενες χώρες, στο οποίο συμμετέχει και η Ιβάνκα Τραμπ .
Σύμφωνα με το Bloomberg, είχε πάρει το Σάββατο τουλάχιστον δύο φορές τη θέση του Τραμπ, χωρίς να μιλήσει .
Η Ιβάνκα Τραμπ ακολουθεί τον πατέρα της σε κάθε επίσημο ταξίδι του. Τυπικά, έχει θέση άμισθης συμβούλου του Λευκού Οίκου, που ασχολείται με θέματα που αφορούν στην οικογένεια και τις γυναίκες.

Λαβή για επικρίσεις έδωσε επίσης και η παρουσία της σε φωτογραφία των ηγετών -στην οποία είναι το μοναδικό πρόσωπο που δεν είναι ηγέτης.

Η δε «οικοδέσποινα» της G20 Άνγκελα Μέρκελ εκμεταλλευόμενη προφανώς το γεγονός πως είναι κόρη του Αμερικανού Προέδρου, υποβάθμισε το περιστατικό, λέγοντας πως είναι ζήτημα των ξένων αντιπροσωπειών ποιος θα καθίσει στο τραπέζι, έχει ξανασυμβεί, τόνισε. Η κόρη του Αμερικανού προέδρου άλλωστε είναι, σύμβουλος στο Λευκό Οίκο και μέλος της αμερικανικής αντιπροσωπείας.

Και ο ίδιος ο Τραμπ παρέλειψε να σχολιάσει. «Το μόνο κακό που έχει η Ιβάνκα είναι ότι είναι κόρη μου» είπε,

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X