Επιλογές

Σταθάκης: Θα συνεχιστεί η προστασία της πρώτης κατοικίας

Σταθάκης: Θα συνεχιστεί η προστασία της πρώτης κατοικίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Θα συνεχιστεί η προστασία της πρώτης κατοικίας και μετά τη λήξη της ισχύουσας θα έρθει νέα ρύθμιση, ενώ η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο.

Τις διαβεβαιώσεις αυτές έδωσε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», προσθέτοντας ότι βλέπει το κλείσιμο του προγράμματος τον Ιούλιο του 2018 και επομένως την έξοδο από το μνημόνιο.

«Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να πάμε πολύ γρήγορα», τόνισε ο υπουργός ώστε «να κλείσει τον Ιούλιο του 2018 το πρόγραμμα και να βγει η χώρα από τα μνημόνια» έσπευσε να προσθέσει.

Παράλληλα, όσον αφορά την α’ κατοικία, διαβεβαίωσε ότι μετά τη λήξη της ρύθμισης προστασίας, θα έρθει νέα ρύθμιση, την οποία η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με τους δανειστές.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι όλες οι θέσεις εργασίας στις -υπό απόσχιση από τη ΔΕΗ- λιγνιτικές μονάδες θα διασφαλιστούν, εξηγώντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι η προσέλκυση επενδύσεων.

Πάντως, παραδέχθηκε πως υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις από τις Βρυξέλλες στο σχέδιο που κατατέθηκε, ενώ για τις υδροηλεκτρικές μονάδες αποσαφήνισε ότι δεν πρόκειται να αποσχιστούν από τη ΔΕΗ.

Σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό, διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει απρόσκοπτα και ότι οι αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου δεν θα επηρεάσουν τις περιοχές ανοικοδόμησης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X