Επιλογές

Στο… σφυρί “κόκκινα” δάνεια 1 δισ. από την Πειραιώς

Στο… σφυρί “κόκκινα”  δάνεια 1 δισ. από την Πειραιώς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κόκκινα” δάνεια ύψους μεγαλύτερου του 1 δισ. ευρώ με υποθήκες εμπορικά ακίνητα ή ξενοδοχεία αναμένεται να πουλήσει η Τράπεζα Πειραιώς.

Οπως αναφέρει ο ιστότοπος euro2day πρόκειται για μη εξυπηρετούμενα δάνεια περίπου 150 μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων των οποίων οι υποθήκες (εμπορικά ακίνητα ή ξενοδοχεία) οποία περιήλθαν στην ιδιοκτησία της τράπεζας, είτε μέσω οριστικών διευθετήσεων, είτε πλειστηριασμών.

Ως σύμβουλος πώλησης λειτουργεί η UBS, ενώ η διαδικασία βρίσκεται στην υπογραφή συμβάσεων εμπιστευτικότητας από τους ενδιαφερόμενους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι μη δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να κατατεθούν εντός του Φθινοπώρου και οι δεσμευτικές ως τα τέλη του έτους.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη πώληση χαρτοφυλακίου εγχώριων εμπορικών και ξενοδοχειακών ακινήτων, που επιχειρείται από τράπεζα και ως εκ τούτου η αγορά αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δει το που θα διαμορφωθούν οι τιμές.

Με δεδομένη την καλή πορεία του τουρισμού, τα τελευταία χρόνια και τις ενδείξεις δειλής ανάκαμψης της ζήτησης για καλά εμπορικά ακίνητα υπάρχουν προσδοκίες για ισχυρή εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X