Ελλάδα

Τα «ναί» της ΝΔ, τα «παρών» του Ποταμιού και των Κεντρώων, τα «όχι» της ΧΑ στο νόμο για την τηλεοπτική διαφήμιση

Τα «ναί» της ΝΔ, τα «παρών» του Ποταμιού και των Κεντρώων, τα «όχι» της ΧΑ στο νόμο για την τηλεοπτική διαφήμιση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νόμο του κράτους αποτελεί πλέον το πολυνοσχέδιο του ΥΨΗΠΤΕ για το ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης διαφημιστικού χρόνου, την εφαρμογή γραμμοκώδικα στον έντυπο Τύπο, τα κίνητρα για την προσέλκυση ξένων  επενδύσεων στον οπτικοακουστικό χώρο, συμπεριλαμβανομένης και μιας σειράς άλλων διατάξεων.

Στην ολομέλεια το κλίμα από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ειδικά της ΝΔ, διαφοροποιήθηκε προς το θετικό σε σχέση με την επιφυλακτική στάση που είχε κρατήσει η αξιωματικής αντιπολίτευση στις αναγνώσεις της πρότασης νόμου που προηγοήθηκαν της συζήτησης στην Ολομέλεια.

Οι τροπολογίες επι της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, που εισηγήθηκε το ΕΣΡ, απέσπασαν το «ναι» της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Παρών» δήλωσε το Ποτάμι.

Η ΝΔ, συγκεκριμένα τοποθετήθηκε θετικά στην επέκταση της περιόδου αποπληρωμής του τιμήματος από τρεις σε δέκα ισόποσες δόσεις, την προθεσμία σε έξι από τρεις μήνες,  στη διάρκεια της οποίας τα επιχειρηματικά σχήματα που θα λάβουν άδεια πρέπει να έχουν έτοιμες κτιριακές εγκαταστάσεις και αντιστοίχως την επιμήκυνση της χρονικής περίοδος για να μπορέσουν να έχουν την απαραίτητη τεχνολογική υποδομή,  αλλά και στη διαφοροποίηση του όρου  να είναι υποχρέωση λειτουργίας αντί προϋπόθεση συμμετοχής τα 400 άτομα κατά μέσο όρο ετησίως ως προσωπικό στα επιχειρηματικά σχήματα  στην αδειοδοτική κατηγορία αδειών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα γενικού περιεχομένου.

Στην πρόταση για μητρώο περιφερειακού Τύπου απάντησαν «ναι» ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ, «παρών» το Ποτάμι, στο Barcode των εφημερίδων «ναι» είπαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων, το Ποτάμι είπε «παρών», στις διατάξεις για προσέλκυση ξένων επενδύσεων στα οπτικοακουστικά «ναι» είπε η ΝΔ και οι υπόλοιποι είπαν «παρών».

Στην τροπολογία- κατόπιν πρότασης του ΚΚΕ- να θεωρείται βλαπτική μεταβολή των εργασιακών σχέσεων η καθυστέρηση δεδουλευμένων,  ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ είπαν «ναι», ενώ Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών» και «όχι» είπε η ΧΑ.

Από την αρχική τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, είχε απαλειφθεί το δεύτερο κομμάτι της που προέβλεπε τις ποινές για τους εργοδότες που δεν συμμορφώνονται.

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X