Περιβάλλον

Βραβεύτηκαν ως «έξυπνες πόλεις» τα Τρίκαλα και η Χαλκίδα

Βραβεύτηκαν ως «έξυπνες πόλεις» τα Τρίκαλα και η Χαλκίδα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το βραβείο «Τιμώμενης Πόλης» για τα θέματα της τεχνολογίας παρέλαβε ο Δήμος Τρικκαίων. Αποτέλεσμα της πολύχρονης και πρωτοποριακής ενασχόλησης του Δήμου με την τεχνολογία, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου βρέθηκε στην Αθήνα, στο πλαίσιο του 2ου  Συνέδριο Smart  Cities –  Digital  Citizens  2017.

Στο διήμερο συνέδριο που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Novotel Athens, τα Τρίκαλα ήταν Τιμώμενη Πόλη, με τον κ.  Παπαστεργίου να παραλαμβάνει το βραβείο για τη συνολική προσφορά και εικόνα του Δήμου στα θέματα καινοτομίας, πληροφορικής, έξυπνων λύσεων και δράσεων….
Το συνέδριο είχε ως θέμα «Ελληνικές Πόλεις: Εφαλτήριο Οικονομικής Ανάπτυξης και
Αειφορίας για την Ελλάδα» και στοχεύει ακριβώς στην εξεύρεση λύσεων και στη συζήτηση των προτάσεων για την Αυτοδιοίκηση.

Τιμώμενες πόλεις τα Τρίκαλα και η Χαλκίδα στο 2ο Συνέδριο Smart Cities – Digital Citizens την Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Μαϊου 2017 και οι Δήμαρχοι των πόλεων κ.κ Δημήτρης Παπαστεργίου και Χρήστος Παγώνης παρέλαβαν τις σχετικές διακρίσεις. Oι Σύνεδροι είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την Στρατηγική και τα έργα τα οποία υλοποιούν οι δύο πόλεις προκειμένου να δώσουν προηγμένες υπηρεσίες στου δημότες και στους επισκέπτες τους.

Οι νέες «έξυπνες» υπηρεσίες στα Τρίκαλα

Συγκεκριμένα ο δήμος Τρικκαίων, ο οποίος ιστορικά ήταν πρώτος στην αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών στις υπηρεσίες του προς τους Δημότες υλοποιεί ένα «πακέτο» 5 «έξυπνων δράσεων», που είναι:

Α)  Έξυπνη διαχείριση στάθμευσης (smart parking)

Αφορά στην κάλυψη 45 θέσεων στάθμευσης και θέσεων ΑΜΕΑ, η οποία θα επιτρέπει τη δυνατότητα εντοπισμού ελεύθερων θέσεων στάθμευσης από τους πολίτες. Η χρέωση, η πληρωμή, αλλά και η ανταμοιβής και παρακολούθηση του συστήματος θα γίνεται με τη χρήση προηγμένων εφαρμογών στα κινητά τηλέφωνα.

Β) Έξυπνος φωτισμός (smart lighting)

Αντικαθίστανται 24 φωτιστικά σώματα με λαμπτήρες LED που θα διαθέτουν και αισθητήρες για ανίχνευση κίνησης και εξοικονόμηση ενέργειας.

Γ) Έξυπνη διαχείριση κυκλοφορίας (smart mobility)

Χρησιμοποιούνται αισθητήρες καταμέτρησης οχημάτων και επιτυγχάνεται διαχείριση ροής με φωτεινούς σηματοδότες

Δ) Περιβαλλοντική διαχείριση (smart environment)

Εγκαθίστανται αισθητήρες μέτρησης περιβαλλοντικών μεγεθών, που συλλέγουν και αναλύουν τα σχετικά δεδομένα ποιότητας του περιβάλλοντος

Ε) «Ανοικτή Αγορά» (Open Mall)

Με τριπλή δράση στην Έξυπνη οικονομία (smart economy), Έξυπνη διακυβέρνηση (smart governance), Έξυπνη υγεία (smart health), με καταχώρηση προσφορών από επιχειρηματίες και εντοπισμού τους από χρήστες, ανάρτηση ανακοινώσεων απόν το Δήμο (πχ. εκδηλώσεις) και ενεργοποίησης των εθελοντών που έχουν εκπαιδευτεί στη χρήση απινιδωτών (ΚΑΡΠΑ), προκειμένου να αντιμετωπίζονται τυχόν περιστατικά κρίσεων υγείας στα όρια της πόλης και να σωθούν ζωές.

Τα «έξυπνα» έργα του δήμου Χαλκιδέων

Πιλοτικά συστήματα «έξυπνης» στάθμευσης (Smart Parking) και «έξυπνου» φωτισμού (Smart Lighting), θα εγκατασταθούν στην Χαλκίδα, την πρώτη πόλη στην Ελλάδα, υποστηριζόμενα από μία ενιαία πλατφόρμα έξυπνης πόλης….

Πήγη:businessnews…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X