Ελλάδα

Τα νέα σχέδια του Σάκη Ρουβά στις ΑΠΕ και η συνάντηση του με τη ΡΑΕ

Τα νέα σχέδια του Σάκη Ρουβά στις ΑΠΕ και η συνάντηση του με τη ΡΑΕ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Γκάζι… στις επενδύσεις ΑΠΕ από τον Σάκη Ρουβά, ο οποίος συνεχίζει στο βιοαέριο προγραμματίζοντας και δεύτερη μονάδα, στη Δυτική Ελλάδα.

Ο διάσημος καλλιτέχνης, μετά το πρώτο του επιχειρηματικό άνοιγμα στις βιολογικές καλλιέργειες και την μονάδα βιοαερίου στους Σοφάδες της Καρδίτσας, προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες και σε δεύτερη στη Δυτική Ελλάδα.

Παράλληλα, ο Σάκης Ρουβάς έχοντας αναγάγει σε υπαριθμόν ένα σκοπό τη συνεισφορά του στην προσστασία του περιβάλλοντος προσφέροντας κιόλας στις τοπικές κοινωνίες, προχώρησε και στη δημιουργία του Συνδέσμου Παραγωγών και Υποστηρικτών Έργων Βιοαερίου (ΣΠΕΒ). Στόχος είναι να προωθήσει τις θέσεις των επιχειρήσεων – μελών του ΣΠΕΒ καθώς και τα αιτήματά τους.

Έτσι, ο καλλιτέχνης και επενδυτής, πια, στις ΑΠΕ, επισκέφθηκε την περασμένη Πέμπτη τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Νίκο Μπουλαξή και συζήτησε θέματα που αφορούν το βιοαέριο, τα γραφειοκρατικά εμπόδια και συνολικά τις εξελείξεις και το πλαίσιο των ΑΠΕ.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη του επένδυση στην Καρδίτσα, ο Σάκης Ρουβάς, μέσω της SK Κτηνοτροφική Α.Ε. κατασκευάζει μονάδα παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο ισχύος 500 KW. Αυτή ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο και μέσα από την αδρανοποίηση 20.000 τόνων ετησίως κτηνοτροφικών αποβλήτων θα παράγεται θερμότητα που θα χρησιμοποιείται σε υδροπονικό θερμοκήπιο καθώς και ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο θα διοχετεύεται στο δίκτυο.

Πηγή: Ελευθερία του Τύπου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X