Διεθνή

Το bitcoin ¨ξεπλένει¨ τα λύτρα των χάκερς

Το bitcoin ¨ξεπλένει¨ τα λύτρα των χάκερς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Αν απορείτε για την ιδιαίτερη αγάπη που έχουν οι χάκερς στο ηλεκτρονικό νόμισμα το bitcoin, την απάντηση τη δίνει η αγγλική εφημερίδα Guardian.
Σε δημοσίευμά της αναφέρει ευθύς εξαρχής: “Αν έχεις την ικανότητα να χρησιμοποιείς ένα λογαριασμό στο iTunes, τότε μπορείς να “ξεπλύνεις” μέσω αυτού τα bitcoins σου και να τα μετατρέψεις σε μετρητό”
Τα πλεονεκτήματα λοιπόν είναι το ¨ξέπλυμα¨ με εξασφάλιση πλήρους ανωνυμίας.
Οπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα το bitcoin προσφέρει:
Πρώτον, ανωνυμία στον χρήστη του, λειτουργώντας ως “αποκεντρωμένο συνάλλαγμα”, δεν χρειάζεται δηλαδή να μεσολαβήσει ο ανθρώπινος παράγοντας ή κάποια τράπεζα για να διευκολύνει τη συναλλαγή.
Εξάλλου, διαπραγματεύεται μέσω της πλατφόρμας blockchain, η οποία δίνει τη δυνατότητα να μην υπάρχει κάποια εποπτική αρχή που να το ελέγχει.
Δεύτερον, το bitcoin είναι ιδιαίτερα εύκολο στη χρήση  -κάτι το οποίο συμφέρει και τους κυβερνοεγκληματίες. “Αν έχεις την ικανότητα να χρησιμοποιείς ένα λογαριασμό στο iTunes, τότε μπορείς να “ξεπλύνεις” μέσω αυτού τα bitcoins σου και να τα μετατρέψεις σε μετρητό”, λέει στη Guardian ο David Prince, ειδικός σε θέματα ψηφιακής και διαδικτυακής ασφάλειας στη λονδρέζικη Baringa Partners.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X