Auto - Moto

Έρχεται το CFMOTO SR-C21: Προσιτό δικύλινδρο σπορ 450 κυβικών (videos)

Έρχεται το CFMOTO SR-C21: Προσιτό δικύλινδρο σπορ 450 κυβικών (videos)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το πρωτότυπο της CFMOTO που εμφανίστηκε στα τέλη Οκτωβρίου και είδαμε ζωντανά στην EICMA πριν από λίγο καιρό, βρίσκεται πλέον σε τελικό στάδιο δοκιμών.

Παραμένει το μονόμπρατσο ψαλίδι και ο ένας δίσκος μπροστά, όπως και οι μαζεμένες διαστάσεις. Η μοτοσυκλέτα υλοποιείται γύρω από έναν νέο κινητήρα 450 κυβικών που το motomag αποκάλυψε πρώτο -παγκοσμίως- πως θα φορά με κάθε βεβαιότητα χωρίς εικασίες. Πηγή μας οι άνθρωποι του εργοστασίου με τους οποίους συνομιλήσαμε αμέσως μετά την παρουσίαση του concept μοντέλου στην EICMA. Άλλα μοτοσυκλετιστικά site αναφέρουν τον κυβισμό και πολύ γενικά και αόριστα πώς το γνωρίζουν, χωρίς να κατονομάζουν την πηγή της πληροφορίας αυτής. Στην πράξη όμως δεν την έχει επιβεβαιώσει κανείς πλην του ΜΟΤΟ! Πρόκειται για έναν νέο κινητήρα που έχει σχεδιαστεί από την CFMOTO και μάλιστα την ημέρα της παρουσίασης του concept μοντέλου βρισκόταν στον χώρο και παρακολουθούσαν την παρουσίαση, στελέχη της KTM που είχαν μπει στην EICMA για να δουν από κοντά τον ανταγωνισμό, παρόλο που δεν συμμετείχαν στην έκθεση. Πρώτο τους μέλημα λοιπόν ήταν να μάθουν τι κινητήρας ήταν αυτός, ακριβώς γιατί δεν υπήρχε πουθενά η πληροφορία ακόμη, μονάχα πως η CFMOTO ίσως να έχει εξελίξει έναν τέτοιο κινητήρα, χωρίς να έχει συνδεθεί με το συγκεκριμένο μοντέλο.

Επιβεβαιώθηκε εκείνη την ημέρα από το ΜΟΤΟ λοιπόν, πως πράγματι η νέα μικρή και προσιτή supersport με λεπτομέρειες στην ουρά που άμεσα φέρνουν σε Panigale, θα χρησιμοποιεί ένα νέο κινητήρα 450 κυβικών. Έχουμε και το πρώτο σχόλιο για την ιπποδύναμή του αλλά και το που στοχεύουν στο εργοστάσιο: Απέναντί τους βλέπουν το Ninja 400 της Kawasaki και θέλουν μία μοτοσυκλέτα με ικανότητες ακόμη και στην πίστα, ώστε ο αναβάτης να διασκεδάζει σε κάποιο track day και απόδοση που οπωσδήποτε θα ξεπερνά το Kawasaki.

Για τον άνθρωπο της CFMOTO με τον οποίο συνομιλήσαμε, ήταν βασικό η μοτοσυκλέτα αυτή να αποδίδει στο δυναμόμετρο περισσότερα άλογα από το Kawasaki, οπότε θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ένα κάτω όριο για την απόδοσή της.

https://www.youtube.com/watch?v=ULKb7Dyf8yI

Οι διαστάσεις του είναι εξαιρετικά μαζεμένες, σε σημείο που ρωτήσαμε τον υπεύθυνο σχεδιασμού για το αριθμητικό μοντέλο κατά το αρχικό στάδιο υλοποίησης και μας είπε πως η εργονομία υπολογίστηκε για αναβάτη 1,70 στο σχετικό σχεδιαστικό πρόγραμμα (το πρώτο βήμα κάθε μοτοσυκλέτας) αναθεωρώντας προς τα επάνω στα 175cm, όταν είδε την έκπληξή μας. Στις τελικές δοκιμές, αυτές που γίνονται τώρα, η εργονομία θα προσαρμοζόταν σε πιο ευρωπαϊκά δεδομένα, ακριβώς όπως είναι και ξεκάθαρος προσανατολισμός της CFMOTO.

Είναι επίσης πολύ θετικό που βλέπουμε αυτές τις δοκιμές να γίνονται σε πίστα, τηρώντας έτσι την υπόσχεσή τους πως θα μας φέρουν μία μοτοσυκλέτα ιδιαίτερα σπορ και ικανή να αποτελέσει ευχάριστο σχολείο ακόμη και σε track day. Ή αλλιώς ακολουθώντας την σχολή του Ninja 400, αλλά με αντικειμενικά πιο όμορφη σχεδίαση!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X