Auto - Moto

Οι απίστευτες “Ducati” από την… Κίνα!

Οι απίστευτες “Ducati” από την… Κίνα!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Προφανώς αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε σε φωτογραφία μια ακριβή ιαπωνική ή ευρωπαϊκή μοτοσυκλέτα και… κάτι δεν μας πάει καλά! Η νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων στην Κίνα είναι γνωστό πως δεν έχει πολύ αυστηρούς όρους και όπως βλέπετε και εσείς στις φωτογραφίες, μπορείς να φτιάξεις ένα “τύπου-Ducati Panigale” ή ένα “τύπου-Ducati Streetfighter” χωρίς να το πολυσκεφτείς.

Τουλάχιστον η Moxiao που κατασκευάζει αυτές τις δύο μοτοσυκλέτες-αντίγραφα είχε την ευαισθησία να βάλει το δικό της λογότυπο στο ρεζερβουάρ, αν και είμαστε βέβαιοι πως όσοι τα αγοράσουν έχουν ήδη φτιάξει αυτοκόλλητα της Ducati για να τα αντικαταστήσουν…

Η αλήθεια πάντως είναι πως έχουν κάνει “φιλότιμη” προσπάθεια στην περίπτωση της “Panigale-replica”, αλλά όχι τόσο καλή στο “Streetfighter-Replica”.

To “superbike” τους χρησιμοποιεί έναν κλώνο-κινητήρα του Kawasaki ER-6 στα 650 κυβικά και έχει ατσάλινο περιμετρικό πλαίσιο, όπου με τη χρήση άφθονου φτηνού πλαστικού προσπαθούν να το κρύψουν.

Το “streetfighter” έχει επίσης δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, αλλά είναι ένα από τα δεκάδες κινέζικα αντίγραφα του κινητήρα των Honda CB 500 που κυκλοφορούν στην τοπική αγορά και φτιάχνονται από πολλά διαφορετικά εργοστάσια-φασόν.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X