Θέμα

Airbnb: Απόφαση «χαστούκι» φέρνει… τσουνάμι αγωγών! Τέλος οι ενοικιάσεις σε πολυκατοικίες

Airbnb: Απόφαση «χαστούκι» φέρνει… τσουνάμι αγωγών! Τέλος οι ενοικιάσεις σε πολυκατοικίες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο eretikos.gr σας ενημέρωσε άμεσα για την απόφαση – βόμβα του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου, η οποία δεδομένα θα αλλάξει τον χάρτη των ενοικιάσεων τύπου Airbnb στην χώρα.

Airbnb… τέλος κι αν δεν συμμορφωθεί, πρόστιμο!

Τι συνέβη; Το δικαστήριο δέχτηκε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έκαναν οι υπόλοιποι ένοικοι πολυκατοικίας στο Ναύπλιο και υποχρεώνει μια ιδιοκτήτρια που νοίκιαζε το σπίτι της με Airbnb, να «μην επαναλάβει στο μέλλον την επαγγελματική χρήση, ως τουριστικού καταλύματος και να περιοριστεί στη χρήση αυτής ως κατοικίας».

Όπως μάλιστα αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Τα Νέα, η δικαστική απόφαση προβλέπει πως αν η ιδιοκτήτρια δεν συμμορφωθεί, απειλείται «με προσωπική κράτηση ενός μηνός και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ για κάθε παράβαση».

Δεδομένα θα έρθει… τσουνάμι με τα Airbnb!

Πρόκειται για την πρώτη δικαστική απόφαση που κάνει δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα και εκτιμάται ότι θα προκαλέσει «τσουνάμι» προσφυγών απ’ όσους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες αντιδρούν στη χρήση Airbnb.

Ιδού ποιοι απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας! Προθεσμίες και πρόστιμα

Βεβαίως δεν είναι μόνο οι ένοικοι πολυκατοικιών που αντιδρούν στις ενοικιάσεις τύπου Airbnb, αλλά και οι ξενοδόχοι, οι οποίοι έχουν δει ένα μεγάλο κομμάτι της… πίτας να έχει φύγει από τα χέρια τους λόγω των ανταγωνιστικότερων τιμών που προσφέρουν όσοι ενοικιάζουν τον χώρο τους μέσω Airbnb.

Η υπόθεση – σταθμός στο Ναύπλιο

Οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας στο Ναύπλιο, στράφηκαν δικαστικά κατά της ιδιοκτήτριας. Η γυναίκα νοίκιαζε το 103 τ.μ. διαμέρισμά της μέσω Airbnb. Οι γείτονες ενοχλήθηκαν τόσο από την οχλαγωγία που δημιουργούσαν οι ένοικοι του διαμερίσματος όσο και από το γεγονός πως, σύμφωνα με όσα υποστήριξαν, οι ένοικοι είτε έκαναν «κατάληψη» στην πισίνα της πολυκατοικίας, είτε τους έπαιρναν τις θέσεις πάρκινγκ, ενώ η ιδιοκτήτρια φέρεται να έδινε στους ενοίκους του… Airbnb σπιτιού της, τους κωδικούς ασφαλείας για τις δυο εξώπορτες, δημιουργώντας τους ανασφάλεια.

ΕΝΦΙΑ: Αυξήσεις σοκ έως και 50 φορές πάνω (!) σε 3.000 περιοχές!

Η δικαστική απόφαση βασίστηκε στη χρήση του κανονισμού της πολυκατοικίας. Το δικαστήριο έκρινε πως παραβιάστηκε. Κι αυτό καθώς η ιδιοκτήτρια «χρησιμοποίησε το διαμέρισμά της για σκοπό διαφορετικό από αυτόν της κατοικίας, συγκεκριμένα ως τουριστικό κατάλυμα. Που προσιδιάζει στην έννοια του ξενοδοχείου. Κι αυτό αφού φιλοξενεί σε αυτόν άγνωστο αριθμό ατόμων που εναλλάσσονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα ολίγων ημερών».

Καλά… ξεμπερδέματα, λοιπόν, με τα Airbnb από εδώ και πέρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X