Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Ακαταδίωκτο λοιμωξιολόγων: Το μεγαλύτερο λάθος του Μητσοτάκη και του Μαξίμου

Ακαταδίωκτο λοιμωξιολόγων: Το μεγαλύτερο λάθος του Μητσοτάκη και του Μαξίμου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Μάλιστα μεγέθυναν το λάθος αφού το έκαναν με κουτοπόνηρο τρόπο, ώστε να αποφύγουν τη γνωμοδότηση της Επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής που θα έκρινε αντισυνταγματική τη ρύθμιση. Και επειδή αυτή η κυβέρνηση ή ακριβέστερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να ανεχθεί εμπόδια την παρέκαμψαν και προχώρησαν μέσω τροπολογίας. Ομως, έτσι έκαναν ακόμα μεγαλύτερο το λάθος. Το απέδειξαν οι αντιδράσεις στο twitter, δικαιώθηκε για δεύτερη φορά ο Ταλλεϋράνδος και αυτοί αποκάλυψαν τον πανικό τους.

Αλλη σημαντική λεπτομέρεια είναι η στάση των υπουργών στη Βουλή. Κανένας δεν θέλησε να υπερασπιστεί το ακαταδίωκτο και να συνδέσει το όνομά του με την τροπολογία, πράγμα που όμως έκανε ο συνήθης ύποπτος Θανάσης Πλεύρης.

Αλήθεια γιατί χρειάζεται το ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής όταν εκείνο που κάνουν είναι να εκφράζουν την επιστημονική τους γνώμη; Τί χρειάζεται όταν τις αποφάσεις παίρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το Μαξίμου και υπουργοί και συνεπώς αυτοί είναι υπεύθυνοι; Η μόνη λογική σκέψη είναι για να καλυφθούν εκείνοι που έχουν την ευθύνη της λήψης των αποφάσεων, όπως αποκαλύπτει το σκέλος του ακαταδίωκτου ακόμα και για την κλήση τους να καταθέσουν ως μάρτυρες.

Το σκληρό συμπέρασμα είναι πως αυτή η κυβέρνηση δεν σέβεται τους πολίτες όταν τους κρύβει την αλήθεια με ρυθμίσεις όπως το ακαταδίωκτο, δεν σέβεται ούτε τις αποφάσεις της όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ποδηλατάδα στην Πάρνηθα ή συνωστίζεται στο σπίτι του βουλευτή του στην Ικαρία, δεν σέβεται το κράτος δικαίου όταν παραβιάζει τους νόμους ακόμα και εκείνους που η ίδια θέσπισε και το χειρότερο είναι πως αλλάζει τους νόμους όταν δεν βολεύεται όπως έκανε με την τοποθέτηση του επικεφαλής της ΕΥΠ.

Γενικώς περιφρονούν, αγνοούν και γράφουν στα παλαιότερα των πρωθυπουργικών υποδημάτων όλους τους πολίτες  που έχουν διαφορετικές απόψεις, ιδέες και συμφέροντα από εκείνα που αυτοί υπηρετούν με πιο κραυγαλέο παράδειγμα την κατάργηση του οκταώρου και των υπερωριών.

Εχουν όμως απέναντί τους το ποτάμι της οργής που μέρα τη μέρα φουσκώνει και δεν πρόκειται να καταφέρουν να σταματήσουν την οργισμένη ροή του με επικοινωνιακές πομφόλυγες. Οι πολίτες έχουν αρχίσει και τους παίρνουν χαμπάρι…

Υστερόγραφο: Ηδη άρχισαν να αντιδρούν μέλη της επιτροπής που σέβονται τον εαυτό τους. Ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος, μεταξύ άλλων είπε ότι «είμαι αντίθετος με τη διάταξη για το ακαταδίωκτο, γιατί η επιτροπή είναι μία γνωμοδοτική επιτροπή, δεν έχει ρόλο διοικητικών ή άλλων αποφάσεων».

Σημαντική σημείωση: Επειδή το Φέισμπουκ δεν μοιράζει σε όλους τα άρθρα του Θανάση Λυρτσογιάννη, αν θέλετε να διαβάζετε τα άρθρα του, κάντε κλικ εδώ και εγγραφείτε στο Newsletter του eretikos.gr.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X