Παρασκήνιο

Αλέξης Τσίπρας: «Σφυροκοπά» την κυβέρνηση για το εργασιακό έκτρωμα! LIVE η ομιλία του

Αλέξης Τσίπρας: «Σφυροκοπά» την κυβέρνηση για το εργασιακό έκτρωμα! LIVE η ομιλία του
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σηκώνει το γάντι ο Αλέξης Τσίπρας που άκουσε νωρίτερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει στην Φώφη Γεννηματά πως «είχα την εντύπωση ότι άκουγα τον Τσίπρα»!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για το εργασιακό νομοσχέδιο που «περνάει» σήμερα από την Βουλή. Το νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο, που «ανταλλάσσει» απλήρωτες υπερωρίες με… ρεπό και πολλά άλλα «όμορφα».

Απεργία ΠΝΟ: Τα κανάλια «πόνταραν» σε κοινωνικό αυτοματισμό και τους βγήκε… ασύλληπτο φιάσκο σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση!

Δείτε ζωντανά όσα λέει ο Αλέξης Τσίπρας

Τι είπε νωρίτερα ο Μητσοτάκης για το νέο εργασιακό

Αναφερόμενος στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, είπε ότι οικοδομεί ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για 10 τολμηρές τομές που δρομολογούνται και οι οποίες κάνουν διαφανείς τις σχέσεις εργαζόμενου και εργοδότη. Οι τομές αυτές πρόσθεσε βοηθούν την εθνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία να συναντηθούν με την Ευρώπη.

Έκανε αναφορά στην ψηφιακή κάρτα εργασίας αφού έτσι όπως είπε θα χτυπιέται η μαύρη εργασία και η εισφοροδιαφυγή αφού οι ώρες εργασίας θα καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην επιθεώρηση εργασίας και τον τρόπο που θα λειτουργεί λέγοντας ότι με τη νέα δομή θα «σπάσουν κάποια παραμάγαζα».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πάει… το δούλεμα σύννεφο στο Twitter για τον «αόρατο» κορονοϊό!

Απαριθμώντας τις τομές που γίνονται με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο αναφέρθηκε στην ειδική φροντίδα που παρέχεται σε εργαζόμενους από τις ψηφιακές πλατφόρμες και έτσι είπε τα αυτοαπασχολούμενα παιδιά των κούριερ και των ντελίβερι θα έχουν ασφάλιση, προστασία και συνδικαλιστική εκπροσώπηση.

Μίλησε επίσης για την άδεια πατρότητας 14 ημερών με αποδοχές που θεσπίζεται και μάλιστα είπε ότι είναι μεγαλύτερη από το 10ημερο της ευρωπαϊκής οδηγίας.

Δείτε ζωντανή εικόνα από την Βουλή

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X