Αναλύσεις

Επενδυτικό big bang με ένα πραγματικά προοδευτικό, κοινωνικά δίκαιο, κυβερνητικό πρόγραμμα.

Επενδυτικό big bang με ένα πραγματικά προοδευτικό, κοινωνικά δίκαιο, κυβερνητικό πρόγραμμα.
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όσο παραμένει η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, τόσο τα αδιέξοδα για την πατρίδα μας και την ελληνική κοινωνία μεγαλώνουν. Δεν έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν την πορεία της Ελλάδας ενώ καθημερινά δημιουργούν και νέα προβλήματα, τα οποία φυσικά είναι ανίκανοι να επιλύσουν.

Το μεγάλο ζητούμενο εδώ και κάποια χρόνια είναι η ανάπτυξη. Αρκεί να σκεφθούμε ότι 1% ανάπτυξη σημαίνει περίπου 60.000 νέες θέσεις εργασίας. Με την ανάπτυξη βέβαια οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είχαν ποτέ καλή σχέση. Οι καταστροφικές επιλογές τους το πρώτο εξάμηνο του 2015, κόστισαν στη χώρα, σύμφωνα με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, με μετριοπαθείς υπολογισμούς πάνω από 100 δις. Στα τέλη του 2014 η Ελλάδα άρχισε να μπαίνει σε ανάπτυξη, την στιγμή που η υπόλοιπη Ευρωζώνη είχε πρόβλημα, στη συνέχεια η Ευρωζώνη μπήκε σε ισχυρή ανάπτυξη και η Ελλάδα σε ύφεση.

Πέρυσι η ανάπτυξη κινήθηκε μόλις στο 1,4% από το 2,7% που είχε προϋπολογιστεί. Για φέτος το ΔΝΤ έχει μειώσει το στόχο στο 2% από 2,6%, αυτό ήδη φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τα μέχρι σήμερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Για τα επόμενα χρόνια οι προβλέψεις είναι επίσης εξαιρετικά συγκρατημένες. Με αυτούς τους ρυθμούς η οικονομία θα σέρνεται. Αυτό που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα είναι η σημαντική άνοδος των επενδύσεων. Χρειαζόμαστε ένα επενδυτικό big bang, ώστε οι επενδύσεις να φθάσουν το 20% του ΑΕΠ, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη και να αυξηθούν από τα 22 δις που είναι σήμερα στα 45 δις. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος πρέπει να αλλάξουν πολλά στη διοίκηση, τη φορολογία, τον τρόπο λειτουργίας της δικαιοσύνης.

Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν, είναι κολλημένοι στις ιδεοληψίες και την ανικανότητα τους ενώ ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ  είναι δέσμιοι των νεοφιλελεύθερων συνταγών και της ταξικής οικονομικής πολιτικής της δεξιάς και δεν αποτελούν την εναλλακτική λύση για τους εργαζόμενους, τα μεσαία στρώματα και τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

Η παράταξη μας, η μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη, είναι αυτή που συνδέθηκε με όλες τις μεγάλες αλλαγές που έγιναν στην χώρα. Και ιδίως τις δημοκρατικές αλλαγές στο κράτος και τους θεσμούς. Η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει τώρα το επόμενο μεγάλο βήμα κι εμείς στο Κίνημα Αλλαγής είμαστε αποφασισμένοι γι’ αυτό. Να κάνουμε πράξη το Επιτελικό Κράτος, να δυναμώσουμε την Αυτοδιοίκηση.

Η προσπάθεια μας να αλλάξουμε – να ανατρέψουμε τους σημερινούς πολιτικούς συσχετισμούς, έχει ξεκινήσει με τις αλλαγές και την σημαντική ανανέωση που έχουμε κάνει πρώτα απ’ όλα στη δική μας παράταξη. Ανανέωση και συνέχεια, με άξια στελέχη και βουλευτές που μπορούν να εκπροσωπήσουν επάξια την παράταξή μας στη νέα Βουλή και να συμβάλλουν, με προοδευτικό κυβερνητικό σχέδιο και πρόγραμμα,  στην μεγάλη προσπάθεια, για την ανασυγκρότηση της χώρας,. Αυτή είναι η λογική μας, αυτή είναι η απόφασή μας, αυτός είναι ο στόχος μας. Με αυτά ζητάμε την στήριξη των πολιτών στις επερχόμενες εκλογές.

Νάντια Γιαννακοπούλου

Δικηγόρος Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X