Αναλύσεις

Ντόρα Μπακογιάννη: «Τριπλή διαφωνία» με τον Αντώνη Σαμαρά (vid)

Ντόρα Μπακογιάννη: «Τριπλή διαφωνία» με τον Αντώνη Σαμαρά (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ντόρα Μπακογιάννη: Στο στόχαστρο της κυβέρνησης τέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αφού ο τελευταίος ανέβασε τους τόνους το τελευταίο διάστημα, τόσο απέναντι στην πολιτική Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα (Τουρκία) όσο και στο θέμα νομιμοποίησης των παράνομων μεταναστών αλλά και στο θέμα του γάμου ομοφύλων.

Και στα τρία θέματα διαφοροποίησε η Ντόρα Μπακογιάννη τη θέση της, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ενώ δήλωσε άγνοια όταν ρωτήθηκε γιατί πλέον ο πρώην πρωθυπουργός εκφράζει τόσες ενστάσεις τώρα. «Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω εξήγηση» είπε και απέρριψε τα περί «βεντέτας».

Ελληνοτουρκικά: Και ο Σαμαράς έκανε διάλογο με την Τουρκία

«Απλώς διαφωνώ με τον κ. Σαμαρά. Και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί γίνονται παρεμβάσεις. Είτε στα ελληνοτουρκικά πριν γίνει ο διάλογος, όταν επί Σαμαρά, κάναμε διάλογο με την Τουρκία. Όταν κάνει ο κ. Μητσοτάκης, ερώτημα γιατί το κάνει. Γιατί είναι η πάγια ελληνική πολιτική. Το έκανε ο Καραμανλής, ο Μητσοτάκης, ο Σαμαράς, ο Σημίτης, οι πάντες.»

Μεταναστευτικό: Είναι δικός του ο νόμος

«Γιατί σήμερα για το θέμα των μεταναστών; Ξέρει ο κ. Σαμαράς ότι είναι ο δικός του νόμος. Ούτε “ελληνοποιήσεις” πρόκειται να γίνουν, ούτε τίποτα. Άδεια παραμονής και εργασίας παίρνουν οι άνθρωποι … Οφείλουμε να δώσουμε τέτοιου είδους κίνητρα, ώστε να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται ο καθένας».

Γάμος Ομοφύλων: Ο κόσμος πάει μπροστά

«Πριν από 15 χρόνια η ίδια έχω ψηφίσει το αντίθετο. Και άλλαξα, γιατί ασχολήθηκα, έμαθα, είδα ποια είναι τα προβλήματα αυτών των παιδιών … τα παιδιά αυτά έχουν ίδια δικαιώματα με τα υπόλοιπα. Σήμερα δεν τα έχουν, κατά τη γνώμη μου πρέπει να τα αποκτήσουν … για το Σύμφωνο Συμβίωσης υπήρχαν αντιδράσεις. Σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι επικαλούνται το Σύμφωνο Συμβίωσης. Δεν πειράζει, ο κόσμος πάει μπροστά και η κοινωνία έχει ανάγκες».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X