Αναλύσεις

Συνέντευξη | Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από την έρευνα του Δημήτρη Ψαρρά – Το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου «Μια καριέρα – Η πολιτική διαδρομή του Κυριάκου Μητσοτάκη»

Συνέντευξη | Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από την έρευνα του Δημήτρη Ψαρρά – Το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου «Μια καριέρα – Η πολιτική διαδρομή του Κυριάκου Μητσοτάκη»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Γιάννης Παναγόπουλος

Υποθέτω οι περισσότεροι, ίσως όλοι, συμφωνούμε στο ότι η πολιτική τροχιά του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν προμελετημένη, κυριολεκτικά βγαλμένη από τα σπλάχνα της οικογένειάς του. Πέρα από αυτό ή σε εξέλιξή του, υπάρχουν δεδομένα της πορείας του που πραγματικά αξίζουν την προσοχή μας. Ένα, το κυρίαρχο ίσως, αφορά τους – από ένα σημείο και μετά – ιδιοτελείς “αυτοσχεδιασμούς” του σημερινού πρωθυπουργού στη χρήση της πολιτικής του κληρονομιάς. Το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά λέγεται: «Μια καριέρα. Η πολιτική διαδρομή του Κυριάκου Μητσοτάκη» (εκδόσεις Νήσος). Οι σελίδες του είναι ο ορισμός της ψύχραιμης αποδόμησης επιχειρημάτων ενός πολιτικού ακούραστου στην αυτοπροβολή, “εθισμένου” στις άδειες ολιγοήμερης απουσίας στο εξωτερικό. Συνάντησα τον Δημήτρη Ψαρρά στο δεύτερο σπίτι του, τα γραφεία της Εφ.Συν. Ο λόγος του έρεε με τη σιγουριά που αφήνει η έρευνα που έκανε γύρω από τον πρωθυπουργό της χώρας, αλλά και τους ανθρώπους που αποκαλούμε “περιβάλλον” του.

-Μόλις πριν λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε το βιβλίο σας. Έχετε προλάβει να συμπεράνετε κάτι γύρω από την υποδοχή του στο κοινό;

Δεν υπάρχει εικόνα. Κυκλοφόρησε πριν τρεις εβδομάδες. Να πω εδώ πως εξ αρχής γνώριζα ότι τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης θα ακολουθούσαν μια λογική πλήρους αποσιώπησης της εξόδου του βιβλίου μου στα βιβλιοπωλεία. Δεν μιλάμε για κριτική, ο στόχος είναι να μη γίνει καν γνωστό πως βγήκε. Στην παρούσα στιγμή, όμως, υπάρχει και η καλή πλευρά των διαδικτυακών μέσων που βοηθούν σε τέτοιες περιπτώσεις. Κάτι που θάβουν τα καθεστωτικά μέσα μπορεί να βρει, επίσης, διέξοδο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και δεν μιλώ μόνο για την περίπτωση του δικού μου εγχειρήματος που, όπως και να έχει, είναι νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα για την αποδοχή του.

-Ο εναλλακτικός, συχνά αχαρτογράφητος, δημοσιογραφικός κόσμος έχει τα αβαντάζ του.

Κοιτάξτε, το βιβλίο ακουμπά ένα θέμα ταμπού. Θεωρώ πως φέρνω κάποια νέα στοιχεία και ντοκουμέντα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Δημιουργούν μια άλλη εικόνα για τον πρωθυπουργό μας από εκείνη που έχει επικρατήσει όχι μόνο από τα δικά του, τα φιλικά σ’ εκείνον μέσα ενημέρωσης, αλλά γενικότερα ακόμα και σε φορείς της αντιπολίτευσης.

 

Η περίπτωση Μητσοτάκη απέχει από εκείνη του ανθρώπου που εγκατέλειψε μια πετυχημένη ακαδημαϊκή πορεία και μια πετυχημένη καριέρα στον ιδιωτικό τομέα όπως προβάλλει ο ίδιος. Αντίθετα, λέω και νομίζω πως αποδεικνύω στο βιβλίο ότι και οι σπουδές του είναι μια τεράστια φούσκα και οι επιδόσεις του στον δήθεν επιχειρηματικό τομέα μια πλήρης αποτυχία

διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X