Οικονομία

Αναστολές Απριλίου: Πότε πληρώνεται το επίδομα των 534 ευρώ

Αναστολές Απριλίου: Πότε πληρώνεται το επίδομα των 534 ευρώ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την Τρίτη (11/05) θα καταβληθεί στους δικαιούχους το επίδομα ύψους των 534 ευρώ, το οποίο αφορά εργαζομένους που βρίσκονταν σε αναστολή σύμβασης εργασίας κατά τον μήνα Απρίλιο λόγω της πανδημίας της νόσου COVID-19.

Με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εργασίας έκανε γνωστό πως την συγκεκριμένη ημέρα θα καταβληθεί σε 472.899 εργαζομένους που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Απρίλιο το ποσό που αντιστοιχεί στις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 212,2 εκατ. ευρώ ενώ υπενθυμίζεται ότι η αποζημίωση ειδικού σκοπού υπολογίζεται με βάση τα 534 ευρώ, δηλαδή 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής σύμβασης.

Στο μεταξύ, μέχρι τα τέλη του μήνα, δηλαδή έως και τις 31 Μαΐου, πρόκειται να καταβληθεί το Δώρο Πάσχα, όσον αφορά το μερίδιο που αναλογεί στο κράτος.

Για το Δώρο Πάσχα, η αναλογία υπολογίζεται επί του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας του αντίστοιχου διαστήματος.

Για τους εργαζόμενους που εντάχθηκαν στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, το ποσό του Δώρου Πάσχα, που αναλογεί στο χρονικό διάστημα υπαγωγής τους εκεί και βαρύνει τους εργοδότες, καταβάλλεται από αυτούς κατά τον χρόνο που ορίζεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) υπ’ αριθ. 19040/7.12.1981.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X