Απίστευτη δήλωση Πάγκαλου: Καλός Τούρκος, νεκρός Τούρκος

Ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος αναφερόμενος στη γειτονική Τουρκία μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, προχώρησε σε μία πρωτοφανή δήλωση.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αναφέρθηκε στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, λέγοντας πως έχει γνωρίσει πολλούς Τούρκους στην πολιτική του καριέρα.

Ο κ. Πάγκαλος επεσήμανε ότι είναι «ένα τεράστιο θέμα το τουρκικό, είναι αδυσώπητος ο εχθρός και δεν πρόκειται να ξεπεραστεί όση καλή πίστη και να δείξουμε». Όπως είπε, όλοι τους έχουν διαφορετικές απόψεις και είναι δύσκολο να συνεννοηθεί κανείς. Μετά από αυτό, κατέληξε στο να πει πως ο μόνος καλός Τούρκος, είναι ο νεκρός Τούρκος…

«Ο μόνος καλός Τούρκος, είναι ένας νεκρός Τούρκος. Εγώ το πιστεύω, γιατί δεν έχω βρει καλό Τούρκο. Τους λείπουν στοιχειώδεις έννοιες. Ο Τούρκος δεν έχει την έννοια του δικαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα Σκόπια, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι θα έπρεπε να τους έχουμε συμμάχους και όχι εχθρούς. Όπως είπε, ένας λαός ψάχνει την ταυτότητά του και δεν μπορείς να πεις εσύ πώς θα ονομάζεται. Καλώς θέλουν το όνομα «Μακεδονία», είπε ο κ. Πάγκαλος.

Σημειώνεται ότι η φράση: «Καλός Ινδιάνος είναι ο νεκρός Ινδιάνος (The only good Indian is a dead Indian)», ανήκει στον Φίλιπ Σέρινταν (Philip Sheridan–Αμερικανός στρατηγός των Βορείων), που παραφράστηκε από τον Θεόδωρο Πάγκαλο «καλός Τούρκος, νεκρός Τούρκος».

Αυτό που πραγματικά είπε ο Σέρινταν ήταν: «Οι μόνοι καλοί Ινδιάνοι που είδα ποτέ είναι νεκροί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ