Ελλάδα

Αριστεροί (;) μύθοι και παραμύθια για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες

Αριστεροί (;) μύθοι και παραμύθια για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με συγχωρείτε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Με όλο το σεβασμό και παρά την προσπάθεια, αδυνατώ να αντιληφθώ ορισμένες τοποθετήσεις για τις συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες. Ιδίως αυτές του Νίκου Φίλη, που αιτιολόγησε με το επιχείρημα ότι πάνω από όλα είναι το περιβάλλον και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και του Θοδωρή Δρίτσα που πρότεινε την απόσυρση και των τεσσάρων συμβάσεων που είχε υπογράψει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ξεκινήσει μια συζήτηση, που στο επίκεντρο θα έχει τον επανακαθορισμό των δεδομένων λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Δηλαδή τι μας λένε οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Να μην αξιοποιήσουμε τα ελληνικά κοιτάσματα λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Σωστή η αγωνία. Αλλά αν ο πλανήτης σωθεί, αν δεν εξορυχτούν οι ελληνικοί υδρογονάνθρακες, ε, ας κάνουμε τη θυσία για τη σωτηρία του πλανήτη. Θα αξίζει τον κόπο.

Αλλά πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι η υπερθέρμανση έχει ως αιτία το ελληνικό φυσικό αέριο που θα… εξορυχτεί μελλοντικά; Ελεος κύριοι…

Δεν θα πω τίποτα περισσότερο. Κύριοι επεξεργαστείτε τουλάχιστον τα επιχειρήματά σας, γιατί βρίσκονται αντιμέτωπα με πέντε ΑΕΠ της χώρας. Ναι, πέντε ΑΕΠ θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο μόνο από τα οικόπεδα νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, σύμφωνα με τους υπολογισμούς καθηγητή Αντώνη Φώσκολου, που υπολογίζει την αξία των κοιτασμάτων σε 5,4 τρισ. δολάρια. Και τα χρήματα προβλέπεται να πάνε στα ασφαλιστικά ταμεία.

Α, και να μην ξεχνάμε ότι θα δημιουργηθούν και 230.000 περίπου καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Να μην ξεχνάμε επίσης, ότι το αέριο δεν ρυπαίνει γιατί δεν διαλύεται στο νερό.

Κύριε Φίλη και κύριε Δρίτσα περιμένω σοβαρά και προπαντός αριστερά επιχειρήματα…

Ο Προβοκάτορας

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X