Οικονομία

Ασιατικές αγορές: Επιτέλους σε… πράσινα μονοπάτια!

Ασιατικές αγορές: Επιτέλους σε… πράσινα μονοπάτια!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με θετικά πρόσημα κινούνται σήμερα, Τρίτη 03.03.2020, οι περισσότερες ασιατικές αγορές παίρνοντας τη σκυτάλη από το χθεσινό ράλι από σημείωσαν οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν στην αποφασιστική παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική επιβράδυνση από την εξάπλωση του κοροναϊού σε διεθνές επίπεδο.

Πώς κινούνται οι ασιατικές αγορές

Σε αυτό το κλίμα, στην Κίνα ο ο Shanghai κέρδισε 0,74% στις 2.992,90 μονάδες, ενώ ο Shenzhen σημείωσε κέρδη 0,77% στις 11.469,89 μονάδες.

Ο Kospi στη Νότια Κορέα πρόσθεσε 0,58% στις 2.014,15 μονάδες, ενώ στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 ήταν ο μόνος δείκτης που κινήθηκε στο ”κόκκινο”, χάνοντας 1,22% στις 21.082,73 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κερδίζει 0,16% στις 26.327 μονάδες, ενώ στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200, σημείωσε κέρδη 0,69% στις 6.435,70 μονάδες.

Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας (RBA) ανακοίνωσε την Τρίτη μείωση του βασικού επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης, που αποτελεί νέο χαμηλό ρεκόρ.

Ο παράγοντας κοροναϊός

“Η επιδημία του κοροναϊού στο εξωτερικό έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αυστραλιανή οικονομία, ιδιαίτερα στους κλάδους εκπαίδευσης και ταξιδιών”, δήλωσε ο Philip Lowe, υψηλόβαθμο στέλεχος της RBA.

“Η παγκόσμια εξάπλωση του κοροναϊού αναμένεται να έχει αντίκτυπο στην οικονομία της Αυστραλίας και τους στόχους της πλήρους απασχόλησης και του πληθωρισμού. Ως εκ τούτου, πάρθηκε η απόφαση για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, ούτως ώστε να ενισχυθεί η απασχόληση και η οικονομική δραστηριότητα”, δήλωσε ο Lowe.

Παράλληλα, οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των κρατών μελών της G7 θα συσκεφθούν σήμερα για να συντονίσουν τις ενέργειές τους μπροστά στην επιδημία του νέου κοροναϊού. Ενώ χθες, υπενθυμίζεται, ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Haruhiko Kuroda διαβεβαίωσε τις αγορές ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να εργάζεται για την παροχή ρευστότητας και για να διασφαλίσει “τη σταθερότητα στις χρηματοοικονομικές αγορές”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X